Devrim Erbil: Sibel Can'ın sevgisi bana gurur veriyor

Devrim Erbil, Sibel Can'ın hayranlığını anlattı: 'Herkes bana ben hocama hayran' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın birçok yerinde sergiler açan ressam Devrim Erbil, resim sanatına dair açıklamalarda bulundu. Erbil, "Bir kente kimliğini veren yapılar vardır. İstanbul da; Sultanahmet Camii, Ayasofya'sıyla, Galata Kulesi'yle bir anlam oluşturuyor. Ben resimlerimde özellikle kültürel sürekliliği ortaya koymaya çalışıyorum. İstanbul, kültürel açıdan çok zengin bir şehir. Ayasofya Bizans'ı, Sultanahmet Camii Osmanlı'yı, köprü de Cumhuriyet dönemini temsil ediyor eserlerimde. Üç medeniyeti de anlatıyorum" dedi.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Devrim Erbil, Atatürk heykelleri ve kendi resimleriyle ilgili olarak, "Atatürk'e sevgimi içimde taşıyan biriyim. Bize çok güzel ve çağdaş bir ülke bıraktı. Topyekün milletçe Kurtuluş mücadelesi vermiş bir toplumuz.Yüzyıllarca esir olmadan yaşamış, büyük bir imparatorluk kurmuş bir milleti tüm dünya yok etmek isterken; Atatürk ve silah arkadaşları, Türkiye Cumhuriyet'ini kurdu. Günümüz koşullarında da Kurtuluş mücadelesi ruhunu devam ettirmek bir zorunluluktur. Atatürk sevgisi demek; bana göre ülkesini sevmek, Türkiye'nin çıkarlarını korumak demektir. Türkiye'yi daha ileriye taşımak ve yükseltmek için çalışmak demektir. Önemli olan Atatürk'ün heykellerini yapmak değil, onun düşüncelerini anlamaktır. Bugüne kadar birtakım yeteneksiz heykeltıraşlar tarafından Atatürk heykelleri yapıldı. Atatürk heykellerinden kötü örnek olan bazılarını kaldırmak isteseniz de Atatürk tabusundan dolayı bunlara dokunamıyorsunuz. Normalde böyle önemli heykeller yapılmadan önce içinde heykeltıraşın yanı sıra mimar, sosyolog, psikolog, şehircilerin de olduğu bir ekiple ön çalışma yapılmalı" dedi.

'KÜLTÜREL SÜREKLİLİĞİ ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUM'

Eserlerinde sık sık İstanbul'a yer veren Erbil, sözlerine, "Bir kente kimliğini veren yapılar vardır. İstanbul da; Sultanahmet Camii, Ayasofya'sıyla, Galata Kulesi'yle bir anlam oluşturuyor. Ben resimlerimde özellikle kültürel sürekliliği ortaya koymaya çalışıyorum. İstanbul, kültürel açıdan çok zengin bir şehir. Ayasofya Bizans'ı, Sultanahmet Camii Osmanlı'yı, köprü de Cumhuriyet dönemini temsil ediyor eserlerimde.

Üç medeniyeti de anlatıyorum. Eski yarımadaya da çok yer veririm tablolarımda. Şimdilerde ikili bakış ile tarihi bir yapı ve kentin görünüşünü birlikte koyarak İstanbul'a yeni bir bakış açısı getirmeye çalışıyorum" dedi.

'HERKES BANA HAYRAN, BEN HOCAMA...'

Birçok sanatçı tarafından eserleri takip edilen Devrim Erbil, Sibel Can'ın sanatına olan ilgisini şu sözlerle anlattı:

"Sibel Can çok sevdiğim, takdir ettiğim bir insan. Bir gün telefon açıp eserlerimi çok sevdiğini söyledi, konserine davet etti beni. Ben de Bodrum'daki konserine gittim. Konser sırasında "Herkes bana hayran, ben de hocama hayranım" dedi. Atölyeme de geldi, bazı eserlerimi satın aldı. Onun gibi kıymetli bir sanatçının eserlerimi sevmesi bana gurur veriyor."