Özlem Sergisi SUPA Atölye'de

Erdoğan Altındiş’in yaratıcısı olduğu Özlem Sergisi açıldı. Sergi SUPA Atölye'de!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu’nun tarihi pasajlarından Suriye Pasajı’nın dördüncü katındaki SUPA Atölye‘de açılan Özlem Sergisi, ziyaretçilerini bekliyor.

Erdoğan Altındiş’in yaratıcısı olduğu Özlem Sergisi, konuklarını içlerindeki çocuğu dışarı çıkarmaya ve İstanbul’a o çocuğun gözleriyle bakmaya çağırıyor . Sergi şu sorunun yanıtını arıyor: Hayatın hızından, yetişkinliğin gerçekliğinden, rutinimizden bir an sıyrılıp İstanbul’a içimizdeki çocuğun gözüyle bakabilseydik eğer içimizdeki çocuk nasıl bir enerji ortaya çıkarırdı?

'İLHAM KAYNAĞIM ÇOCUKLUĞA DUYDUĞUM ÖZLEM' 

Altı ay içinde uçurtma sembolünün etrafında çeşitli öğelerin bir araya gelmesiyle oluşan konseptin, her aşamasında kolektif bir keyif ve heyecanla çalışılmış bir sergiye dönüştüğünü belirten Erdoğan Altındiş yola çıkış noktasını şöyle ifade ediyor:

"Bu serginin ilham kaynağı, çocukluğa duyduğum özlemdir. Her yıl, ılık ilkbahar rüzgârı yüzümü okşadığında içimdeki çocuk uyanır ve oyun oynamak ister; içim bir uçurtma uçurma isteğiyle dolar."

Sergi alanı SUPA’da, İstanbul’un en güzel pasajlarindan olan Suriye Pasajı’nın 4. katındaki dairede yer alıyor. Pasajın yedinci katına uzanan orta avlu, çocukluğun simgesi uçurtmalarla donatıldı. Büyük ölçekli uçurtma enstalasyonu pasajdaki kiracıların ortak çalışmasıyla yapıldı. Her odası hikâyelerle, objelerle, resimlerle bezenen sergi alanı, ziyaretçilerini bir başka çocuğun elinden tutup kendi çocukluklarına doğru bir yolculuğa çıkarmak üzere tasarlandı.

Ziyaretçiler uçurtmalar eşliğinde çocukluk ülkelerine doğru süzülürken aşağıda boylu boyunca uzanan İstanbul’a bakabilecek ve binlerce rengârenk misketle betimlenen Haliç’in ışıltısında hayalleriyle kucaklaşabilecekler.

Erdoğan Altındiş ve Özlem Sergisi ekibi, hem ziyaretçilerine çocukluklarına dönmelerine vesile olacak bir deneyim sunmak hem de yaşamların kesiştiği bu güzel şehre eşsiz bir armağan vermek için hazırlar ve ziyaretçilerini bekliyorlar. (HABER MERKEZİ)