Coşkun Aral: Ara Güler ustamdı, hayatı ondan okudum

Coşkun Aral: Ara Güler ile tanışmam Hayat dergisinde dünyadan ve Türkiye’den isimlerle yaptığı röportajlar sayesinde oldu. Onunla birlikte hayatı okumaya başladım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Duayen fotoğraf sanatçısı Ara Güler, 90 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ara Güler’in kalbinin durduğu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Gazeteci, yazar Coşkun Aral uzun süre birlikte çalıştığı, ortak sergilere imza attığı Ara Güler hakkında konuştu. Ara Cafe'de gazetecilerle sohbet eden Aral, "Ara Güler’in çırağı olmanın mutluluğunu yaşadım" dedi. Çok üzgün olan Coşkun Aral, “Ara Güler ile tanışmam Hayat dergisinde dünyadan ve Türkiye’den isimlerle yaptığı röportajlar sayesinde oldu. Onunla birlikte hayatı okumaya başladım. 1977 kanlı 1 Mayıs’ının gecesinde atölyesinde tanışma fırsatı yakaladım. O günden sonra aramızda bir dostluk gelişti. Yıllarca çıraklığını yaptım. Ortak sergiler açtık. Ara Güler tanıdığım en iyi fotomuhabirdi ve hep bu şekilde anılmak istedi. Kendisi bir dünya insanıydı, ansiklopediydi. Çok üzgünüm” dedi.

Ara Güler’in cenaze töreni cumartesi günü saat 12:00’da Üç Horan Ermeni Kilisesi’nde yapılacak.

Fotoğraf: Anıl Mert Özsoy

Ara Güler'in keşfettiği antik kentAra Güler'in keşfettiği antik kent

Ara Güler'i kaybettikAra Güler'i kaybettik

Dali, Picasso, Hitchcock... Ara Güler'in fotoğrafını çektiği ünlülerDali, Picasso, Hitchcock... Ara Güler'in fotoğrafını çektiği ünlüler