Jose Feliciano Mersin'de

Mersin Engelsiz Sanat Festivali'nin 2.si başlıyor. Festivalde Jose Feliciano da sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali başlıyor. 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin uluslararası konuğu, sanatçı Jose Feliciano olacak.

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin'i Kalkındırma Dayanışma Derneğinin işbirliğinde yürütülen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Festivale, Türkiye dâhil 19 farklı ülkeden, engelleri azim, umut ve başarı ile aşmış müzik, resim, dans, fotoğraf gibi sanat dallarından toplam 100 sanatçı katılacak. Festival, 11-14 Ekim tarihleri arasında Mersin’de değişik kültür ve sanat alanlarında gerçekleştirilecek.

BİRÇOK ULUSLARARASI İSİM SAHNEDE 

Festivalin uluslararası konuklarından biri Porto Rikolu şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü Jose Feliciano olacak. Açılış gecesi sahnede olacak Feliciano dışında; doğuştan down sendromu bulunan bağlama sanatçısı Çağatay Aras, San Diego doğumlu ve kendi tekniğini geliştirerek ayakları ile gitar çalan eşsiz yetenek Mark Goffeney, Şarkıcılık,Yazarlık ve Mankenlik gibi değişik sanat dallarında ismini duyuran görme engelli Alman sanatçı Joana Zimmer, Latin Müziğin Avrupa'daki temsilcileri ve geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleşen festivalin şarkısını yapan ve şarkının klibini Mersin'de çekerek Mersin'in tanıtımını sağlayan Türkiye ve Mersin dostları, Gatto Gabriel &Steven Cyril de festivalin konukları arasında yer alıyor. Ayrıca resim, fotoğraf gibi sanatın diğer dallarında yeteneklerini geliştirmiş ulusal ve uluslararası birçok engelli sanatçı da sergileri ile festivale renk katacak. Sanat hayatları boyunca engellilere yönelik etkinliklere destek veren Eda/Metin Özülkü de Festivalde sahne alacaklar.