Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu: Festival gibi maraton!

5-7 Ekim'deki Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu için kayıtlar açıldı: Birlikte koşmaya engel yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum’da bu yıl ilk kez Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu düzenleniyor. 5 Ekim’de başlayacak etkinlik bir yarı maratondan çok festivale dönüşecek. Maraton, 7 Ekim’de düzenlenecek konser ve 'after party' ile sona erecek.

5 Ekim Cuma günü sabah saat 10’dan itibaren Yarış Kiti dağıtımın başlayacağı festivalde aynı günün akşamı Club Catamaran’da zumba eğitmenleri Didem Zeybek ve İlker Dural’ın yönetiminde zumba etkinliğinin yapılacağı bir Spor Festivali gerçekleştirilecek.

'YOGALATES' İLE GÜNE BAŞLANACAK

Yarışseverlerin güne Pilates Eğitmeni Emine Başarır eşliğinde 'yogalates' ile başlayacağı 6 Ekim tarihinde, küçük koşucuları Bodrum’u dolaşmaya davet eden 'Minik Mandalinalar Koşuyor' etabının yanı sıra, Uzman Diyetisyen Psikolog Pırıl Duru 'Koşu Öncesi ve Sonrası Beslenme', Atletik Performans Koçu Arslan Başar 'Koşu Öncesi ve Sonrası Streching’in Önemi', Ironman Koçu Can Üstündağ 'İşte O Gün Güçlü Hissedeceksin!' konulu seminerler gerçekleştirecek. 6 Ekim akşamı '#BeatBodrum Ritmi Hisset 4K.' etkinliği ise Club Catamaran’da yapılacak. 7 Ekim’de Bodrum Meydanı’ndan başlayacak olan yarış, marina istikametine uzanarak Bodrum’un deniziyle buluştuktan sonra yarışçıları Myndos Kapısı ve Bodrum Antik Tiyatrosu’a sürükleyecek.

Maratonun ödülleri ise özel çocukların el emeğiyle hazırladığı Çağdaş Bodrum Yarı Maraton madalyaları ve yine el emeği çantalar olacak ayrıca Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'na da destek olunacak.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ

Bodrum Yarı Maratonu’nda atılacak adımlar da sokak hayvanlarına mama desteği olarak geri dönecek. Sokak hayvanlarını sevindirmek, onlar adına farkındalık yaratmak amacıyla Pugedon, Haytap, Torba ve TGR geçici hayvan barınakları ile birlikte çalışılacak. Mama karşılığı fotoğraf çekimi, hayvan barınaklarının kermesi, koşu süresince tüketilen pet şişe suların mamaya çevrileceği mama bankalarının olacağı sosyal sorumluluk projesine destek sağlanacak.

'ENGELSİZ' MARATON

Engelli yarışçılar ve refakatçilerinin ücretsiz katılım sağlayabileceği yarışta yarışa uygun donanımla 'Birlikte koşmaya engel yok' sloganı kullanılıyor. Yarışçılar parkurda ter dökerken etkinlik ise sosyal medyada 'adımat' hashtag’iyle koşacak. Günün yorgunluğu ise Bodrum Meydanı’nda düzenlenecek Evrencan Gündüz ve Uzaylılar konserlerinde atılacak.