Müzede Bach festivali: Bachçede Yaz

Bachçede yaz festivali 5 Eylül'de başlıyor. Bach'ın eserleri Sabancı Müzesi'nde canlanacak!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bachçede Yaz Festivali, klasik müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 1998’de düzenlenmeye başlanan Bach günleri ve konserleri saraylar, müzeler gibi pek çok sıra dışı mekanda gerçekleşiyor. Bach&Love, Bach Before&After, Bach&Bahar gibi farklı temalarla tasarlanan Bach festivalleri ve konserleri bu sezon, 'Bachçede Yaz Festivali' ile müzikseverlerle Sakıp Sabancı Müzesi’nde buluşacak.

Bach’ın partita ve sonatlarını çalan barok kemanın önde gelen temsilcilerinden François Fernandez ve eşi François ile birlikte La Petite Band’e de müzikleriyle katkı sağlamış olan Yun Kyung Kim, 15 Ağustos Çarşamba günü 'Bach ve Ondan Önceki Dahilerden Füg ve Kanonlar' başlıklı bir konser verecekler, özellikle iki keman konserinin lezzetine aşina olan müzikseverlerin kaçırmamasını öneriyoruz. Konser öncesi Evin İlyasoğlu, “Kadın ve Müzik” konulu bir konuşma yapacak.

JIRI BARTA DA FESTİVALDE

Jiri Barta, piyanist Terezia Failova, 5 Eylül Çarşamba günü Beethoven’ın 2 ve 3 numaralı viyolonsel-piyano sonatlarını çalacaklar. Jiri Barta ayrıca Bach’ın 6 numaralı viyolonsel için solo suitini çalacak. Üstelik konserden önce saat 19.30’da konuşmacı Doğan Hızlan kendi müzik arşivini dinleyicilerle paylaşacak.

BACH'TAN BALKANLARA GEÇİŞ

Müzikseverler, çağdaş Avrupa’nın en eski barok orkestrası Hortus Musicus’un şefi ve kemancısı Andres Mustonen’in triosu ile birlikte 11 Eylül Salı akşamı vereceği konserde Bach müziğinden Balkan müziğine bir geçişe tanık olacak. Mustonen'e kontrbasta Taavo Remmel, vokal, perküsyon ve vibrafonda Anto Ōnnis eşlik edecek. Sanatçılar, Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta, hem Bach hem de Balkan müziğini sevenler için bu ikisinin pek nadir bir araya geldiği müzikal bir deneyim sunacaklar.

RUDIN VE KUIJKEN SAHNEDE

Viyolonselci Alexexander Rudin, 14 Eylül Cuma gecesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seeds’de, Bach’ın solo viyolonsel suitlerini çalacak. 22 Eylül Cumartesi akşamı The Seed’de gerçekleşecek olan konserde ise Sigiswald Kuijken ile Marie Kuijken sahnede bir araya gelecek ve Bach’ın meşhur klavsen ve keman sonatlarını çalacaklar.