Derya Köroğlu: Benim duruşumda hiçbir değişiklik yok

Yeni Türkü'den Derya Köroğlu Sabah gazetesine verdiği söyleşi ile ilgili açıklama yaptı. Köroğlu Instagram paylaşımında sözlerinin 'cımbızlandığını', kendi duruşunda hiçbir değişiklik olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu bugün Sabah gazetesinde "Türkiye’de sol halkın taleplerine daha iyi kulak vermeli" başlıklı söyleşisi ile ilgili açıklama yaptı. Tuba Kalçık'a verdiği söyleşide 'sözlerinin cımbızlandığını' belirten Köroğlu Instagram hesabından "Benim cephemde ve duruşumda hiçbir değişiklik yok" diyerek kendisiyle İki İyi Çocuk filminin müziklerini bahane ederek Antakya'daki film galasında görüştüklerini ifade etti.

Köroğlu "Sol iktidara geldiği yerlerde toplumsal düzeni otoriter bir düzene dönüştürdüğü için kaybetti" şeklinde verilen Türkiye'de sola ilişkin değerlendirmelerinin sosyal medyada tepki görmesi üzerine Instagram hesabından şunları yazdı:

"Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana 'söylettirilen' sözlere inanmayın. Benim cephemde ve duruşumda hiçbir değişiklik yok. Malum basınla muhatap olmamın nedeni, son yaptığım İki iyi Çocuk film müzikleri bahanesiyle Antakya'daki film galasına gelip benle konuşmalarıdır.

Gala öncesinde beni üst üste aramalarına rağmen kabul etmemiştim röportajı ancak film hatırına tarafsız bir söyleşi sözüne kandım maalesef.

40 yıldır tüm samimiyetimizle müzik yapmış, her konserde duruşumuzu ve gelecek umutlarımızı seyircimizle paylaşmış insanlar olarak, böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen."