'...buradaydı' sergisi Elhamra'da!

Huo Rf'nin 3. kişisel sergisi açılıyor. Konusunu bir seyahatten alan sergi, Beyoğlu'nda!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Signs of Time sanatçı kolektifinin kurucularından Huo Rf’nin, 'zaman ve mekân hissiyatından uzak bir yolculuk hikâyesi'nden yola çıkılarak oluşturulmuş, '… buradaydı' adlı üçüncü kişisel sergisi 22 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak. Elhamra Han’ın birinci katında açılacak serginin küratörlüğünü ise Merve Elveren yapıyor.

Sanatçı Huo Rf'nin Kars ve Ani’ye yaptığı seyahat, serginin çıkış noktasını oluşturuyor. Mekânın duvarına yan yana ancak aralarında herhangi bir devamlılık ilişkisi bulunmadan yerleştirilen 10 adet bakır levha Ani’deki surların, kiliselerin ve manastırların seçili alanlarına işaret ederken, bu levhaların üzerindeki detaylar ise, yapıların duvarlarına kazılan ve yazılan isimler, tarihler, şehirler ve aşk hikâyeleri. Yıllar içinde üst üste gelerek okunmaz hâle gelen bu yazılar, bir yandan Ani antik kentinin zamanla zarar gören yapılarına işaret ederken bir yandan da günlük hayatta sokaklarda, çeşmelerde, sarnıç, kale ve kasır duvarlarında sıkça karşılaşılan benzer durumları da akla getiriyor.

'İNSANIN SESİNİ DUYURMA ARZUSUNU YANSITIYOR'

'… buradaydı', insanın kontrol edilemez tahrip etme dürtüsü ile sesini duyurma ve bir gün geri dönüp kendi izini yeniden bulma arzusu arasındaki geçişken ilişkiyi yansıtırken, bakır levhaların yanındaki diğer seri ise Huo Rf’nin Kars’a ve Ani’ye gidiş ve dönüş yolculuğunda çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Bu fotoğraflar aynı zamanda levhalara işlenen detayların kendi coğrafyası hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.