İstanbul’da müzik zamanı

Red Bull Müzik Festival'i İstanbul'da. 26 Eylül'de başlayacak festivalin 4 konsepti var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo gibi dünyanın her yanından 16 farklı şehirde düzenlenen Red Bull Music Festival'i İstanbul'a geliyor. Etkinlikler, 26-30 Eylül tarihleri boyunca devam edecek.

Düzenlendiği şehirlerde, o şehrin ruhuna özgü müzikal performanslar sergilenen festivalde, 5 gün boyunca 60 sanatçı, konser, sergi, film gösterimi ve söyleşi gibi etkinliklerde, sanatseverlerle bir araya gelecek.

DÖRT FARKLI KONSEPT

Festivalin dört farklı konseptinden ilki “Round Robin”de 16 enstrümentalist doğaçlama düetleriyle dinleyicinin karşısına çıkacak, “Art of B-Movies” konseptinde söyleşi, film gösterimleri, sergiler ve canlı film konseri gerçekleşecek.  'İki yaka tek sahne' söylemiyle ortaya çıkan “East vs West” konseptinde hip hop kültüründeki ‘doğu-batı’ yakası çekişmesi, İstanbul Boğazı’nın ortasında, bir MC ve beatmaker’ı bir araya ggelecek ve gece Zorlu PSM’de sonlanacak. 20’nci yılını kutlayan Red Bull Music Academy’ye ithaf edilen “RBMA” gecesinde ise sabaha kadar kesintisiz müzik deneyimi yaşanacak.

KADIKÖY'DE FARKLI TARZDA ETKİNLİKLER 

Festival kapsamında tarihi Kadıköy Sineması’nda “B-Movie” filmleri gösterilecek. Gaye Su Akyol ve Bubituzak, 'Yılmayan Şeytan'  filminin müziklerini yorumlayacak, film müzikleri de özel bir konserle sinema severlerle buluşacak. Söz konusu konserden hemen önce ise Güven Erkin Erkal, Can Evrenol, Melikşah Altuntaş ve Kunt Tulgar “B-Movie”ler üzerine konuşacaklar. Erkal’ın arşivinden dönem posterleri de 4 gün boyunca Kadıköy Sineması fuayesinde sergilenecek. 20 farklı illüstratörün tekrar yorumladığı poster sergisi festival boyunca Moda’da ziyaretçilerini bekliyor olcak.

MÜZİSYENLER DOĞAÇLAMA PERFORMANSLARIYLA SAHNEDE

Red Bull Music Festivali, 26 Eylül Çarşamba akşamı Avusturya Başkonsolosluğu’nun Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde başlayacak. Gecenin formatı ise şöyle olacak; sahneye gelen ilk müzisyenin beş dakika doğaçlama olarak solo performans sergilemesinin ardından sahneye bir müzisyen daha çıkacak ve müzisyenler bu sefer de doğaçlama olarak beş dakika boyunca ikili performans sergileyecek. Akış ilk gelen müzisyenin sahneden inmesi ve diğer müzisyenin yeni konuğunu ağırlaması ile devam edecek.

Sahnede, Ah! Kosmos, Cahit Berkay (Moğollar), Dr. Das (Asian Dub Foundation), Gökçe Gürcay (Gevende), Eralp Güven (Islandman), Hans Joachim Irmler (Faust), Lydia Kavina, Şirin Pancaroğlu, Aybike Çelik Özbey (reptilians from andromeda), Okay Temiz, Hakan Vreskala gibi isimler yer alacak.