55. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali başlıyor

Çanakkale Troia Festivali 9-13 Ağustos'ta! Dünyaca tanınan isimler etkinlikte olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale Belediyesi tarafından 55. kez düzenlenecek Uluslararası Troia Festivali bu yıl, 09-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1963 yılından bu yana düzenli olarak her yıl gerçekleştirilen festival, uluslararası birçok isme ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Troia yılı' olarak ilan edilen 2018 için festival kapsamında, Çanakkale Belediyesi tarafından ısmarlanan bir opera da yer alacak. 'Muhteşem Süleyman' ve 'Kösem Sultan' adlı operalarıyla dünyaca tanınan sanatçı Tevfik Akbaşlı tarafından bestelenen, yönetmenliğini Aytaç Manizade'nin yaptığı 'Troia Efsanesi Operası', Çimenlik Kalesi adresinde  dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

FAZIL SAY SAHNEDE OLACAK

Dünyaca tanınan piyanist Fazıl Say'ın da sahne alacağı etkinlikte, 'Big Band' müziğinin günümüz Fransız temsilcilerinden Dany Brillant, Soundtrack’leriyle pek çok filmde yer alan besteleri ile tanınan sanatçı Eleni Karaindrou'nun yanı sıra Senfoni Orkestrası, Dina Ensemble, Barcelona Gipsy Balkan Orkestrası, Erol Evgin, Mehmet Erdem, Resul Dizdar, Rubato, Boğaz Saz Grubu, Hedon Orkestrası ve Fevzipaşa Dans Grubu yer alıyor.

ETKİNLİKLER 10 FARKLI MEKANDA

Her yıl Çanakkale Troia Festivali kapsamında takdim edilen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü, bu yıl 10 Ağustos Cuma akşamı Troia Antik Kenti’nde Haluk Şahin’e verilecek. 10 farklı mekanda performansların sergileneceği Troia Festivali'nde gerçekleştirilecek söyleşilerin bu yılki konukları ise Fecri Polat, Haluk Şahin, Levent Üzümcü ve Ataol Behramoğlu.

Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği sergiler; Çanakkale Seramik Müzesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Yazar ve Sanatçı Evi, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi ile Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Korfmann Kütüphanesi’nde halkla buluşmak üzere yerlerini alırken, festival boyunca üç ayrı tiyatro oyunu da seyircileri ile Amfi Tiyatro’da buluşacak.