Bodrum'da müzik festivali

Bodrum Müzik Festivali 4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlikler 6 mekanda olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 14'üncüsü yapılacak olan Bodrum Müzik Festivali, klasik müziğin önemli isimlerini ağırlayacak. Festival programındaki on altı konser, Bodrum’un altı farklı mekanında gerçekleşecek. Ayrıca gece açık hava alanında, Guillermo del Toro, Mark Gill, Joe Wright ve Ingmar Bergman’ın da aralarında olduğu yönetmenlerin filmleri de izleyiciyle buluşacak.

4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin açılış konserini, Lauren Fagan ve Murat Karahan’ın eşlik ettiği ünlü şef Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yapacak. Müzikseverler konserde Verdi’den Puccini’ye, operanın önemli bestecilerinin eserleriyle buluşma imkanı yakalayacak.

Festivalin ikinci ve üçüncü günü Gümüşlük Festival Akademisi’nden Genç Yetenekler konserleriyle başlayacak. Sevil Ulucan ve Hillel Zori’nin ardından ünlü piyanist Fazıl Say, ‘Yürüyen Köşk’ bestesinin Bodrum prömiyerini festivalin ikinci günü gerçekleştirecek. Say, yakın dönemde yayınladığı Chopin’ın noktürnlerinden oluşan bir repertuvarı da konserinde müzikseverlere sunacak.

Ariel Zuckermann şefliğindeki Hollandalı Ludwig Orhestra'ya keman sanatçısı Alina Pogostkina’nın eşlik edeceği konser, 7 Ağustos’ta gerçekleşecek. Konserde Rimsky-Korsakov ve Mendelssohn besteleri çalınacak.  Festival bu yıl Gülsin Onay ve Murathan Özbek'in ortak projesi 'Yolda'ya ev sahipliği yapacak. Gecede, Gülsin Onay’a 'Festival Onur Ödülü' de takdim edilecek.

Festivalin üçüncü gününde Erman Türkili, Çağ Erçağ ve İbrahim Yazıcı; 'Brahms ile Astor Piazzolla' bestelerinden hazırlanan bir seçkiyle sahnede yer alacak. Günün devamında, mandolin sanatçısı Avi Avital, Christina Pluhar’ın ‘Mediterraneo’ projesi kapsamında performans sergileyecek. Konserde Türkiye’den İspanya’ya, İtalya’dan Yunanistan’a tüm Akdeniz coğrafyasından eserlere yer verilecek.

Son gün programında keman sanatçısı Veriko Çumburidze, çellist Camille Thomas ve piyanist Gülru Ensari sahnede olacak ardından Ece Dağıstan ve Güvenç Dağüstün’ün ortak çalışması ‘Güz Şarkıları’ albümündeki eserler, Bodrumlularla buluşacak.

Festivaldeki önemli etkinliklerden bir diğeri de İskandiavya’nın önemli müzisyenlerinden Vikingur Olafsson konseri olacak. Olaffson 8 Ağustos’ta Philip Glass’ın en özel bestelerini müzikseverlerle buluşturacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler festival müzik bodrum