Caz bu hafta sonu parklarda

Caz Festivali'nde 'Parklarda Caz' başlıyor. Bu yılın adresleri Beylikdüzü ve Fenerbahçe!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki etkinlikte müzikseverler parklarda caz müzikle buluşuyor. Festivalin en sevilen etkinliklerinden biri olan 'Parklarda Caz' bu yıl ilk defa şehrin farklı noktalarına yayılarak Beylikdüzü ve Fenerbahçe’de katılımcılara açık hava şenliği yaşatacak.

Etkinlikler 7 Temmuz Cumartesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda, 8 Temmuz Pazar ise Fenerbahçe Parkı’nda yer alacak Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi ve Fenerbahçe Parkı Sahnesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve her iki gün de saat 17.00’de başlayacak. Açılışı ise İKSV tarafından titizlikle seçilen 'Genç Caz' grupları yapacak. İstanbul Caz Festivali kapsamında 16 yıldır devam eden Genç Caz, genç ve amatör caz gruplarına festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturuyor.

Bu yıl festivalde sahne almaya hak kazanan genç müzisyen ve gruplar ise şöyle; Art Blakey Tribute Band, JmH, The Kites, Nar, Pelin Güneş Quartet ve Portrait and A Dream toplulukları.

'HOLLANDALI GRUP SAHNEDE'

Genç Caz gruplarının performanslarından sonra sahneyi devralacak Hollandalı grup 'Koffie' etkinliklerin her ikisinin kapanışını yapacak.

'FİLM GÖSTERİMİ'

8 Temmuz Pazar akşamı saat 21.00’de Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi kapanışında katılımcılar, yönetmenliğini Damian Chazelle’in yaptığı, başrollerini ise Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı, 6  Oscar Ödüllü 'Aşıklar Şehri' (La La Land) filmi ile açık hava sineması keyfi yaşayacak.

koffie