'İçeriden dışarıya fotoğraf sergisi'

İzmir'de 68 mahpus ile 60 fotoğrafçı buluştu. Sergi, 8 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Cezaevlerindeki tutuklularla dayanışma amacıyla kurulan 'görülmüştür' ekibi ve 'redfotoğraf' grubu tarafından düzenlenen 'İçerden Dışarıya Fotoğraf Sergisi'nin ikincisi, İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

Görülmüştür ekibi ile redfotoğraf grubu, politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarı duyurmak amacıyla başladığı yeni bir projeyi daha tamamladı. Yüzlerce şair, yazar, ressam ve fotoğrafçının destek olduğu kolektif bir çalışmanın ürünü olan sergi, 8 Temmuz tarihine kadar İzmir Sanat Merkezi Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

İKİ YILDA OTUZA YAKIN CEZAEVİ

"Fotoğraf Köprüsü" geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye'nin birçok yerinde ve akabinde 3 Avrupa ülkesinde sergilenmişti. "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını verdikleri bu çalışma ise "Fotoğraf Köprüsü" olarak tanınan ve 55 mahpus ile 55 fotoğrafçıyı buluşturan serginin ikinci aşaması. Projenin bu ikinci aşamasında iki yıl süren bir yolculuktan sonra 30'a yakın cezaevine yeniden giren ekip, önemli bir çalışmaya imza attı.

Politik mahpuslarla birlikte kolektif bir fotoğraf projesi gerçekleştiren görülmüştür ekibi ile redfotoğraf grubu bu buluşmaların amacını şöyle özetliyor: "Dışarıda olanlarla, içeridekilerin iletişim halinde olmalarını sağlamak, yaratıcı olmanın yalnızca zanaat olmadığını, düşüncenin soyutlama aracı olarak nasıl kullanılabileceğini göstermek, içerinin sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara göstermek ve 2018 yılı itibariyle hapishanelerde sayıları her geçen gün artan 230 bin tutuklu ve hükümlünün varlığını dışarıdakilere yeniden anımsatmak..."

(DUVAR)