Ezhel'in tahliyesi çığlıklarla karşılandı

Ezhel, bugün tahliye edildi. Sanatçıyı adliyede kalabalık bir dinleyici kitlesi beklerken tahliye kararı sonrası annesi Ulya Turgut, "Yaşasın tam bağımsız rap!" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkılarında 'uyuşturucuya özendirdiği', 'kullanımını kolaylaştırdığı' iddiasıyla tutuklanan 'Ezhel' hakkında 'uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanatçı bugün  Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davasında tahliye edildi. Ezhel, şarkı sözünde uyuşturucuya özendirdiği iddiasını kabul etmeyerek, "Geceler isimli parçamda gecelerin karanlığından, gizeminden bahsediyorum. Sanatsal, edebi bir dille anlattım" dedi. Hakim Atalay, "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim" ifadelerinde bulundu.

'MUZİPLİK OLSUN DİYE PAYLAŞTIM'

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Ezhel adı ile bilinen Sercan İpekçioğlu ve Avukatı Fuat Ekin katıldı. Ezhel'ii çok sayıda hayranı duruşma salonunun yetersizliği nedeni ile duruşma salonuna alınmadı. Ezhel'in annesi Ulya Turgut ile yakınları ve gazeteciler duruşmayı takip etti. Kimlik tespiti yapılan Ezhel, müzisyen olduğunu ve aylık gelirinin de 100 bin TL olduğunu söyledi. İddianamede dile getirilen suçlamalara yönelik savunmasını yapan Ezhel, hint keneviri ile çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa ilişkin, "Ankara Kızılay'da arkadaşımın giyim dükkanı vardır. Orada ufak bir yeşil alan var. Esrar bitkileri gördük, söktük ve elimde cep telefonu vardı, onunla fotoğraf çektim. Selahattin Özdemir'in bir şarkısının sözlerini yazarak fotoğrafı sosyal medyada paylaştım. Muziplik olsun diye paylaştım" dedi.

'UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI ANLATTIM'

Şarkı sözünde uyuşturucuya özendirmekle suçlanan Ezhel, "Geceler isimli parçamda ise gecelerin karanlığında, gizeminden bahsediyorum. Sanatsal, edebi bir dille anlattım. Türkiye'de çekilecek olan bir diziye müzik olarak yazdım. Bu parçada uyuşturucu maddeye özendirmek kastım yoktur" dedi.

Hakim Dilber Atalay'ın, "Yarınımız yok" isimli parçasını hatırlatarak, bu parçadan bir kaç söz söylemesini istedi. Parçadan bir kaç söz söyleyen Ezhel, "Bu şarkıda ben uyuşturucunun zararlarını anlattım. Kullanıldığı takdirde ölüme neden olduğu temasını işledim. Suç işlemek kastıyla hareket etmedim. Eserlerim hayal ürünüdür. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

'SUÇ İŞLEME KASTIYLA HAREKET ETMEDİĞİNE İNANDIM'

Hakim Atalay, "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim" dedi.

Koridorda sanatçıyı bekleyen dinleyicileri, bu kararı alkışlarla karşıladı.

'YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ RAP'

Dışarıda kısa bir açıklama yapan Ezhel'in annesi Ulya Turgut, dövmeyi sevmediği halde koluna oğlunun adını yazdığını belirterek, "Yaşasın tam bağımsız rap" dedi. Sevgilisi olduğunu söyleyen Ecem Güvenciler ise Ezhel'in sadece inandığı şeyi yaptığını belirterek, "Başardığımıza çok sevindim. Sanata özgürlük, sanatımızı engellemesinler" şeklinde konuştu. Ezhel'in Avukatı Fuat Ekin ise, mahkemenin müvekkilinin suç işleme kastı ile hareket etmediğine kanaat getirerek beraatine karar verdiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

'Ezhel', 23 Mayıs'ta Emniyet'e ifade vermeye gitmiş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak' gerekçesiyle tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilmişti. Uluslararası Af Örgütü Ezhel için 'acil eylem' kampanyası başlatmış, Ezhel'in tutuklanmasına neden olacak somut bir kanıt olmadığını, ifade özgürlüğünün barışçıl bir biçimde kullanıldığını dile getirmişti. (İstanbul / DHA)

Etiketler sanat dava rap ezhel