Coşkun Sabah: Yargıdan döneceğine yüzde yüz gözüyle bakıyoruz

MESAM'da seçim tartışmaları devam ediyor. Coşkun Sabah ve ekibi hukuki yola başvuracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz mart ayında MESAM'a kayyım atadı. Arif Sağ başkanlığındaki Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu yerine Coşkun Sabah başkanlığında geçici bir yönetim kurulu getirildi. Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurulu'nda Arif Sağ ve ekibi tekrar seçildi. Coşkun Sabah ve ekibi seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla salonu terk etti.

'SİYASİ BİR ORTAMA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Coşkun Sabah ve Recep Ergül, yaklaşık 20 üyeyle beraber dün yaptıkları basın toplantısında, 31 Mayıs’ta yapılan MESAM 9. Olağanüstü ve 15. Olağan Genel Kurulları’nda mevcut yönetimin usulsüzlük yaptığını iddia ederek, seçimi tanımadıklarını söyledi. Sabah, “Durum ısrarla siyasi bir ortama çekilmeye çalışılıyor” dedi.

Milliyet'ten Seçkin Şenvardar'ın haberine göre, Sabah, "MESAM’dan ihraç edilen üyelerimiz genel kurul oylamasıyla tekrar salona alındı. Hukukçular bu durumun kesinlikle hukuka aykırı olduğunu, Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edilen üyelerin sadece yargı yoluyla üyeliğe dönebileceğini iletti. Burada hukuk çiğnenmiştir. Bu kararın yargıdan döneceğine yüzde yüz gözüyle bakıyoruz" diye konuştu.

Recep Ergül ise Arif Sağ ve ekibinin MESAM’a sızdığını belirterek, "MESAM’ı ve üyeleri mağdur eden, son 10 yılda üyelerin telif hakları için çalışma yapmayan, tabiri caizse tıpkı FETÖ’nün devletin her kademesine sızması gibi, MESAM’ın kılcal damarlarına giren bu arkadaşlar hiçbir yararlı çalışma yapmamışlar, yapanlara da engel olmuşlardır" dedi.

MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Arif Sağ başkanlığındaki yönetimin, MESAM yönetimine yeniden seçilmesi üzerine, Coşkun Sabah’ın başkanlığını yaptığı geçici yönetim kurulu, olağanüstü genel kurulu mahkemeye taşıma karar aldı.