Özden Demir'den ilk kişisel sergi

Özden Demir'den ilk kişisel sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Adahan İstanbul / -1 Galeri’de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özden Demir’in mekân ve bellek konularını ele alan ilk kişisel sergisi MUHAFAZA, Adahan İstanbul / -1 Galeri’de açılıyor. Sanatçının video, şiir ve enstalasyon çalışmalarına yer veren sergi 5, 9 ve 22 Haziran’da gerçekleşecek performans işine de ev sahipliği yapacak.

MUHAFAZA mekânında, Özden Demir’in Fail Books işbirliği ile sergi kapsamında 82 nüsha ürettiği, şiir ve görsellerden oluşan “Dönem Ödevi” isimli yayını da edinebilirsiniz.

ÖZDEN DEMİR KİMDİR?

Özden Demir, sanatçı ve mimar. Demir, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeki mimarlık eğitimine, Bilgi Üniversitesi’nde Mimari Tasarım yüksek lisans programı ile devam etti. İlk kısa filmi Net17950 (2012) 1. İstanbul Tasarım Bienali ve ZKM-Karlsruhe Sanat ve Medya Merkezi’nde gösterildi; Akbank Kısa, Avustralya Uluslararası Deneysel, Adana Altın Koza ve Ankara Uluslararası Film Festivali gibi mecralarda dolaşıma girerek çeşitli ödüller aldı. İşlerinde kent ve bellek okumalarına yer veren Demir, Mef Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Sanat ve Mekân, Fragmanlar dersini vermekte ve şiir yazmaktadır.