Handan İnci: Yalan yanlış bir bilginin önlenemeyen yayılışı

Handan İnci, "Bir Adın Kalmalı Geriye" şiirinin Ahmet Hamdi Tanpınar'a ait olmadığı fakat yanlış bilginin yayılışının önlenemediğini belirtti. İnci, "Yalan yanlış bir bilginin önlenemeyen yayılışı. Pes ediyorum! Beni de inandırdınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Handan İnci, "Bir Adın Kalmalı Geriye" isimli şiirin Ahmet Hamdi Tanpınar'a ait olduğu iddiasının doğru olmadığı belirtti. İnci, sosyal medya paylaşımında "Yalan yanlış bir bilginin önlenemeyen yayılışı" ifadelerine yer verdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Handan İnci, şarkıcı Can Bonomo'nun, geçtiğimiz cumartesi günü Posta gazetesinde yayımlanan söyleşisini Twitter hesabından paylaştı.

Söyleşide, "Şimdi de Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Bir Adım Kalmalı Geriye’ şiirinden uyarlanan ‘Beni Affet’ şarkısını yorumladınız. Bu hangi tabuyu yıkıyor?" sorusuna Bonomo, "Efsanevi ‘Erkek adam özür dilemez’ tabusunu. Erkeklere gönülden kopan bir özürle, kırgınlıkları arkada bırakarak özgürleşmeleri için ilham verebilirsem ne mutlu bana" şeklinde cevap verdi.

Handan İnci, paylaşımında "Yalan yanlış bir bilginin önlenemeyen yayılışı. Pes ediyorum! Evet Tanpınar'ın o şiir. Beni de inandırdınız" ifadelerini kullandı.

Pek çok şiir ve edebiyat sitesi ile sosyal medyada, şiirin Ahmet Hamdi Tanpınar'a ait olduğu belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)