TBMM heyetini Louvre'da ‘ajan’ mı izledi?

TBMM Yurt Dışına Kaçırılan Eserleri Araştırma Komisyonu yurtdışı gezilerinde incelemelerini sürdürüyor. Komisyon üyeleri, gezinin Fransa ayağında 'ajan baskısı'yla karşılaştıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Yurt Dışına Kaçırılan Eserleri Araştırma Komisyonu’nun yurt dışı gezilerinin Fransa ayağında, 'ajan baskısı'yla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

TBMM Yurtdışına Kaçırılan Eserleri Araştırma Komisyonu, geçtiğimiz hafta Fransa ve İngiltere’de önemli temaslarda bulundu. Komisyon üyesi CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Paris’teki, özellikle Louvre Müzesi’ndeki bu gezimiz sırasında dikkatimi çekti, Bursa Ulu Cami mihrabı orada sergileniyor, bizi gezdiren bayanın dışında karşıda gözlüklü bir bayan vardı, sanki istihbarat teşkilatından gibi sürekli karşıdaki bayanın anlattıklarını çok dikkatli izliyor ve sürekli karşısında duruyordu, ben ona dikkat ettim. Bu düşüncemi arkadaşlarla da paylaştım” dedi.

'SÜREKLİ BASKI ALTINDA TUTUYORDU...'

Milliyet'te yer alan habere göre, komisyon Başkanı AK Partili Mustafa İsen de Kuyucuoğlu’nu destekleyerek, “Onu sürekli baskı altında tutuyordu” ifadelerini kullandı. Kuyucuoğlu da sözlerine devam ederek, “Evet, baskı altında tutuyordu yani o biraz daha mülayim yaklaşıyordu. Demek ki öyle bir sıkıntıları vardı” diye konuştu. Komisyonun Almanya’daki ziyaretinde müze müdürü Türkiye’nin talepleri karşısında suskun kalmış ve İsen’in açıklamalarını başını öne eğerek dinlemişti. Bu olaydan sonra Louvre ziyaretinde yaşananlar heyet arasında 'Fransa’nın tedbir geliştirdiği' şeklinde değerlendirmelere yol açtı.