Ressam Muhammed'in rengârenk evi

Zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın evinin her köşesini yağlı boya resimleriyle süsledi. Muhammed'in hayali ise arkadaşlarıyla resim yapabileceği bir atölye kurmak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Altındağ'daki evinin her köşesini yağlı boya resimleriyle süsleyen zihinsel engelli Muhammed Yalçın onlarca resim sergisi açtı. Ressam Harun Antakyalı'nın keşfettiği Yalçın'ın hayali ise ailesiyle yaşadığı evin atölyeye dönüştürülmesi.

.

'OKULDAKİ BEBELERE HAYRAN KALMIŞ'

Zihinsel engelli olarak dünyaya gelen 30 yaşındaki Muhammed Yalçın resim sevgisiyle hayata tutundu. Ressam Harun Antakyalı'nın keşfettiği Yalçın, ürettiği resimlerle çok sayıda sergi açtı. Altındağ'daki evinin her köşesini yağlı boya resimlerle donatan Muhammed'in hayali ise atölye açarak çalışmalarını arkadaşlarıyla burada sürdürmek. Oğlunun çalışmalarını duyan herkesin ziyarete geldiğini söyleyen Muhammed'in annesi Aysel Yalçın, çocuğunun tesadüfen keşfedildiğini söyledi. Yanlışlıkla bindikleri dolmuştaki birinin teklifiyle okula başlayan Muhammed'in hikâyesini annesi şöyle anlattı:

Ressam Muhammed ürettiği resimlerle onlarca sergi açtı.

"Muhammed'in tesadüfen başladığı okula ressam Harun Antakyalı gelmiş. Okuldaki bebelere hayran kalmış. İlk olarak okulun duvarlarını boyadılar. 'Odanın birisini açın atölye gibi yapın çocuğa hiç dokunmayın, resim yapsın boyasın' dediler. Biz de 'tamam' dedik. Eşim seyyar satıcı. Çalıştıkça tuval aldı, kağıt aldı. Bir gün Muhammed durdu ve 'ben bu odayı boyayacağım anne' dedi. 'Boya' dedik biz de. Kanepeleri çektim bu odayı yaptı bir ay kadar sürede dinlene dinlene. Burası bittikten sonra diğer odayı da yaptı. Bir gün ev sahibi geldi kirayı almaya. 'Muhammed ya bu kadar mı yeteneklisin ne kadar güzel yapmışsın evleri' dedi. Sonrasında ziyaretçimiz eksik olmadı."

'ANNE ATÖLYE SÖZÜ VERDİLER NİYE TUTMUYORLAR?'

Muhammed’in resim sayesinde çok sayıda arkadaş edindiğini söyleyen annesi, "Muhammed olmasa biz sizleri nasıl tanıyacaktık" dedi. Muhammed'in çalışmalarından haberdar olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 2012 yılında Yalçın ailesinin evine konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nun atölye sözü verdiğini fakat sözün üzerinden geçen altı yıla rağmen kimsenin arayıp sormadığını söyleyen Aysel Yalçın şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu karşıda toplantıya gelmişti. Balkonda resim yapıyordu benim Muhammed. Kılıçdaroğlu'nun eşi görmüş ilk. Hayran kaldılar Muhammed'in çalışmalarına bakınca. Kılıçdaroğlu evimize kadar geldi ve atölye sözü verdi. Keşke sözünü tutsaydı. Muhammed de kırıldı. Bazen kızıyor. 'Anne atölye sözü verdiler niye tutmuyorlar' diyor. İnsanlar geliyorlar Muhammed ile ilgileniyorlar ama burası ev olduğundan çekiniyorlar. Burası atölye olsa, biz başka yere taşınsak insanlar rahatça girer çıkar. Muhammed de burada arkadaşlarıyla resim yapar. Ev olduğu için insanlar çekinip gelemiyorlar."

Yalçın evinin her köşesini çalışmalarıyla süsledi.