Manuş Baba'nın şarkısına çalıntı suçlaması

Manuş Baba'nın çıkış şarkısı 'Eteği Belinde'nin ara nağmelerinin Atilla Yılmaz'ın 'Senden Gayrı' şarkısı ile aynı olduğu suçlaması MSG'den geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manuş Baba’nın YouTube’da 77 milyonun üzerinde izlenen şarkısı ‘Eteği Belinde’nin ara nağmelerinin 'çalıntı' olduğu suçlaması geldi.

Manuş Baba olarak bilinen sanatçı Mustafa Özkan’ın yeni yayınlanan “Dönersen Islık Çal” isimli albümünün çıkış parçası olan ve 77 milyon izlenmeye varan, “Eteği Belinde” isimli parçanın sanatçı Atilla Yılmaz’ın “2005” yılında piyasaya çıkarmış olduğu “Vaktidir” isimli albümünde yer alan “Senden Gayrı” isimli eserle aynı olduğu iddiası Musiki Eser Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından hazırlanan raporda incelendi. Raporda ara nağmelerin aynı olduğu belirtildi.

ATİLLA YILMAZ: DAVA AÇACAĞIM

Vatan’ın haberine göre, sanatçı Atillla Yılmaz, 2005 yılında piyasaya çıkardığı albümündeki eser ile ilgili olarak "Sevenlerim 'Senden Gayrı' isimli parçamın kopyası olduğunu söylediklerinde şarkıyı dinledim. Söz ve müziği 'Manuş Baba' yazan parçanın müziğinin benim 2005 yılında yayımladığım 'Senden Gayrı' eserimle aynısı olduğunun farkına vardım. Bu konuyla ilgili olarak yasal tüm işlemleri başlatıp emeğime sahip çıkacağım” diye konuştu.

Manuş Baba'dan çalıntı şarkı yanıtı: Varsın sizin olsun şöhretiniz!Manuş Baba'dan çalıntı şarkı yanıtı: Varsın sizin olsun şöhretiniz!