Fikret Otyam'ın doğum gününe özel sergi

Fikret Otyam doğum gününde sergiyle anılacak. Sergi Çankaya Çağdaş sanatlar Merkezi'nde.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İki yıl önce aramızdan ayrılan ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam, doğum günü olan 19 Aralık nedeniyle düzenlenen "Gide gide Fikret Otyam'ın ardından" adlı sergiyle anılacak. Otyam'ın kızları, 50 sanatçının fotoğraflarının yer alacağı sergiyi Ankara'da açıyor. Sergi 2-21 Aralık tarihleri arasında Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

'GİDE GİDE FİKRET OTYAM'IN ARDINDAN'

Otyam'ın kızı küratör Döne Otyam "Bitmeyen Bir Yolculuk: Gide gide Fikret Otyam'ın ardından" adlı serginin çalışmalarının uzun süre önce başladığını söyledi. Sergide yer alacak isimler konusunda arkadaşlarının katkısının çok fazla olduğunu söyleyen Döne Otyam, "Arkadaşlarımız, dostlarımız isimlerle sergiyi yarattı. El birliğiyle kolektif şekilde hazırlık aşaması tamamlandı" diye konuştu.

'BABAMIN SERGİLERİ ÇOK KEYİFLİ GEÇERDİ'

Her yıl farklı bir şehirde babasının doğum gününü çeşitli etkinliklerle kutlamak istediklerini söyleyen Döne Otyam,"Görüyorsa çok mutlu oluyordur. Genç meslektaşlarıyla birlikte olacak. Onu tanımayanlar da bu sergi sayesinde tanıyacak" dedi.

Fikret Otyam'dan bir parça bulmak için tüm sanatseverleri açılacak sergiye beklediklerini söyleyen Döne Otyam, babasıyla birlikte çalıştığı bir projeye dair de şunları söyledi: "Sanat danışmanlığı yaptığım sırada babamla çalışmıştım. Çok keyifli zaman geçirmiştik. Babamla çalışmak çok keyifliydi ve o süreçte zor değilmiş onu gördüm. Keşke her zaman yapabilseydik. Çok keyifli geçerdi babamın sergileri. 20 gün sürüyor diyelim oradan bir dakika ayrılmazdı."