Rastak ilk kez İstanbul'da!

Rastak, ilk İstanbul konserine hazırlanıyor. Grup, 23 Kasım Bostancı Gösteri Merkezi'nde!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deneysel müzikleri ve çok kültürlü yapısıyla müzik grubu Rastak ilk kez İstanbul’da konser verecek. 23 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşacak olan İran çağdaş halk müziği grubu Rastak, İstanbul’un ardından 25 Kasım’da da Diyarbakır’da olacak.

Dünyaca tanınan Rastak, Farsça, Kürtçe, Azerice, başta olmak üzere İran’daki tüm dillerde şarkılar söylüyor. Grup, 13’ü müzisyen 20’ye yakın elemanıyla yirmi yıllık müzik serüvenine dört müzik albümü, film müzikleri, sayısız yurtiçi ve yurtdışı konser ile ödüller sığdırdı.

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE KONSER VERDİLER

Grup şimdiye kadar Rangvarehaye Kohan (Ses, 2007), Hameye Aghvame Man (Video, 2010), Sornaye Norouz (Video, 2013), Miane Khorshidhaye Hamisheh adlı albümler yayınladı. Ayrıca İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde konserler verdi. Rastak aynı zamanda bir dizi ulusal ve uluslararası festivalden de ödül aldı.

Rastak 2014 yılında Diyarbakır’da Dicle Firat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.