Duvarlardan tuvaller...

Özel Karadeniz’in Duvarlarım ve Evbenimbenevim isimli iki çalışmasından oluşan toplam seksen fotoğrafın yer alacağı sergi, İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu'nda İzmirlilerle buluşuyor. Sergi, 13-25 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Duvarlarım  ve Evbenimbenevim isimli iki çalışmadan oluşan toplam seksen fotoğrafın yer alacağı sergi İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu'nda 13 Kasım-25 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Siyah Beyaz Fotoğraf dalında “Başarı” ödülü alan ve Federation Internationale de L’art Photographique tarafından 2013 yılında AFIAP unvanı verilen Özel Karadeniz Evbenimbenevim isimli çalışmasını kendisine sorduğu ve fotoğraflar çektiği iki yıllık bir süreç geçirerek oluşturduğunu söylüyor.

'KENDİMDEN BAŞLAMALIYDIM'

Duvarlarım çalışmasında içsel yolculukları konu edindiğini ifade eden sanatçı Özel Karadeniz "bana çalışmalarımı yaptıran gücün iniş çıkışlarım olduğunu düşünüyorum. Onları seviyorum ve arasındaki boşlukta gönlümce geziniyorum. Ördüğümüz veya örülmesine izin verdiğimiz sonrasında çarptığımız duvarları kendi yaşamımdan, duygu dünyamdan alıntılarla bedenimi de katarak anlattım. İçimizdeki duvarları anlatacaksam en bilinenden kendimden başlamalıydım. Çünkü en iyi tanıdığım kişi bendim. Duvarlarım çalışmam bu şekilde oluştu" diyerek çalışma sürecini anlattı.

'BU AYNI ZAMANDA İÇİME YOLCULUKTU'

Duvar dokusunu tuval ve içsel olarak aşılması gereken engelleri sembolize eden bir fon olarak kullandığını aktaran Karadeniz "Duvarlarım, ismini verdiğim çalışmam da içsel yolculukları konu edindim. Duvarları zorlanması gereken sınırların, sıkışıp kalınan doğmaların sembolü olarak kullandım. Duvar dokusu bu yolculuğun tuvali oldu. Benim için, bizler için ev nedir sorularına cevap aradım. Bizi evde tutan şey neydi. Neden evler vardı. Eve hangi anlamları yüklemiştik. Bizi her defasında eve çağıran o büyülü sesin kime ait olduğunu ve onu oluşturan katmanların, şeylerin ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bu aynı zamanda içime bir yolculuktu. Çektiğim fotoğraflarda aradığım şey bana içimdeki hissettiğim evi çağrıştırmasıydı. Ya da onlar üzerinden okumalar yapıyordum. Yaşanmışlıkların resmiydi bir anlamda bu. Projem uzun soluklu bir çalışma olarak kendi değişimlerimin yansımasıyla gelişerek devam edecek" dedi. (DUVAR)