Karl Marx'ın 200'üncü yaşında Marksizm tartışılacak

Karl Marx'ın 200'üncü yaşında Marksizm ele alınacak. Etkinlik 5-8 Mayıs tarihlerinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karl Marx’ın 200'üncü doğum gününde İstanbul’da düzenlenecek olan Marksizm Sempozyumu için akademi ve akademi dışı araştırmacılara çağrı yapıldı.

.

5-6-7 Mayıs 2018’de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak Marksizm Sempozyumu'na katılmak isteyenlerin makale özetlerini 10 Aralık 2017 tarihine kadar "[email protected]" adresine göndermeleri gerekiyor.

Sempozyumun danışma kurulunda Taner Timur, Korkut Boratav, İzzettin Önder, Ahmet Tonak gibi Marksist araştırmacılar yer alıyor. Sempozyumda hem Marksizm’in ana başlıkları, hem de Türkiye ve dünyanın içinden geçtiği güncel duruma ilişkin tartışmalar yürütülecek.

KHK’lar ve piyasalaşma süreciyle üniversitelerin toplum için bilgi üretme vasfını giderek yitirdiği belirtilen çağrı metninde, “Bugün Marksist kuram akademik dünyada, etraflıca tartışılma ve yeniden üretilme araçlarından mahrum. Tam da bu nedenle resmi kurumların ötesine geçen, Marksist perspektifle yapılacak bilimsel toplantılar daha da önemli hale geliyor” denildi.

Sempozyumda tartışılması planlanan bazı konu başlıkları ise şunlar: Marksizmin güncelliği, diyalektik, kriz, sınıf analizi, emek tarihi, devlet ve rejim tartışmaları, ulusal sorun, toplumsal cinsiyet, mekan, ekoloji, sanat, din, kültür, gündelik yaşam, doğa bilimleri, devrim, strateji. Ayrıntılı bilgi marksizmsempozyumu.org sitesinden edinilebilir.

SEMPOZYUM TAKVİMİ

15 Ekim 2017 - Bildiri çağrısı

10 Aralık 2017 - Bildiri özeti gönderme için son tarih

25 Aralık 2017 - Kabul edilen bildirilerin ilanı

1 Şubat 2018 - Geçici programın ilanı

1 Nisan 2018 - Tam metinlerin gönderilmesi için son tarih

15 Nisan 2018 - Nihai programın ilanı