Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaat malzemelerini çaldılar

Orkestra binasının inşaat malzemeleri çalındı. Binada 2,5 milyon liralık zarar var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının elektrik sistemleri, kablolar, jeneratör ve asansör motorları çalındı.

Tek güvenlik görevlisini atlatarak, iki ay boyunca CSO içinde yatıp kalkan iki hırsız, binayı elektrik sistemlerinden kablolarına, jeneratörlerinden asansör motorlarına kadar soydu.

Hürriyet’e  konuşan CSO Müdürü Altan Kalmukoğlu konuyla ilgili

“Maalesef 8 ay önce böyle bir talihsizlik yaşandı. 2.5 milyon liralık zarar var. İnşaatın içindeki birçok malzeme çalındı. Bunlar arasında döşeme kabloları, elektrik sistemleri, jeneratör ve asansör motorları bulunuyor. İki kişinin, CSO inşaatı içerisinde iki ay boyunca kaldığını biliyoruz. Binayı korumak için tek güvenlik görevlisi bulunuyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece binadaki akustik gibi konularda danışmanlık yapıyor. Bu konuda uluslararası üniversitelerden de yardım alınıyor. CSO, Türkiye’nin gerçek anlamdaki ilk müzik salonu olacak. Sergi salonları da bulunuyor. Tam bir sanat kompleksi. Zaten adında Cumhurbaşkanlığı var. Kurumun adına yakışacak bir bina oldu. Umarım bir daha böylesi talihsiz olaylar yaşanmaz" dedi.