Tiyatro Kibele çocuklar için perde açıyor

Tiyatro Kibele yeni sezon hazırlıklarını bitirdi. İlk oyun 19 Ekim saat 13:00'da sergilenecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Tiyatro Kibele 2017 yılının Mart ayında İzmir’de kuruldu. Topluluk çalışmalarını öz kaynaklarıyla gerçekleştiriyor. Kibele kuruluş amacını usta yazarların seçkin eserlerini İzmirli seyircilerle buluşturmanın yanı sıra deneysel çalışmalarla tiyatro sahnesine yeni bir bakış açısı kazandırmak olarak tanımlıyor. Çocuk ve yetişkin oyunları ile yola çıkan Tiyatro Kibele ekibi seyircinin ilgisini tiyatronun, daima yoruma açık olan, estetik ölçütleri çerçevesinde canlı tutmayı amaçlıyor.

Tiyatro Kibele kurucularından yönetmen Habib Turan, oyun seçimlerinde çocukların pedagojik gelişimine uygun oyunlar olmasına önem verdiklerini söylüyor. Çocuk oyunlarına tamamen ticari bakılma fikrine karşın; Tiyatro Kibele'nin yaratıcı, eğlenceli, teatral değeri yüksek oyunlarla, miniklere tiyatroyu sevdirme gayretinde olduklarının altını çiziyor.

İKİ YENİ OYUN GELİYOR

Tiyatro Kibele iki yeni çocuk oyunuyla "İnsan Doğa ile Yaşar, Göçebe Eşek" ile yeni sezonda perde açmaya hazrılanıyor. Habib Turan'ın yönettiği "İnsan Doğa ile Yaşar" oyunu ilk olarak 19 Ekim Perşembe günü saat 13:00 da Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

​Tiyatro Kibele bünyesinde sahnelenen, Hakan Atalay’ın yazdığı, Habib Turan’ın yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda Mehmet Turan, Seda Taş, Burcu Yazıcı, Mustafa Çevik ve Ferhat Lüleci yer alıyor. 5 yaş ve üzeri çocukların ücretsiz davetiye ile girebildiği oyuna çocuklar daha rahat izlesin diye anne ve babalar alınmayacak. Bu yıl da tiyatro gösterimleri sonunda davetli çocuklara Konak Belediyesi’nce kek ve süt ikramı yapılacak. (DUVAR)