SineMardin başlıyor

Uluslararası Mardin Film Festivali başlıyor. Festivalde 45 film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 11'inci kez düzenlenecek olan SineMardin, Uluslararası Mardin Film Festivali 13-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SineMardin kapsamında gösterilecek birçok filmin gösterimleri yönetmen, oyuncu ve yapımcı katılımıyla yapılıyor. Kısa, uzun, belgesel ve deneysel olarak 45 filmin gösterimi gerçekleştirilecek festival süresince her yıl olduğu gibi sanat filmleri ve video-sanat işlerine de yer verilecek. Uluslararası festivallerde yer bulan, ancak sinema salonlarında yer bulamayan bir çok film bu senenin programında izlenebilecek.

Yönetmen ve sanatçı katılımlarıyla üç ayrı salonda gerçekleştirilecek olan festivalin açılış filmi senaryosu edebiyatçı Barış Bıçakcı ve Pelin Esmer tarafından yazılan bir yol hikayesi: İşe Yarar Birşey. Onur Ünlü’nün “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok”, Yılmaz Erdoğan’ın yetmişli yıllar üzerine kaleme aldığı “Ekşi Elmalar”, Şam sokaklarındaki trajediyi anlatan, geçtiğimiz yıllarda SineMardin’in konuğu olan oyuncu Hiam Abbas’ın oynadığı “Hayatın İçinden”, iki kardeşin sessizliğin içinde yarattıkları benzersiz bir dili konu eden Taylan Mintaş’ın “Sessizliğin Kardeşleri”, Yorgos Lanthimos’un “Kutsal Geyiğin Ölümü” bu yıl festivale konuk olan filmler arasında yer alıyor.

Kore sinemasını mercek altına alan SineMardin, “Yakın Plan Kore” adıyla açtığı bölümde ise 5 filmlik özel bir seçki sunacak. Çocuklar için her gün sabah kuşağında bir animasyon filmi gösterimi yapılacak.

Bu yıl SineMardin ana gösterim programı 13-20 Ekim tarihleri arasında Mardin Emirgan AVM Cinemaximum sinemalarında izleyiciyle buluşacak. Belgesel, kısa ve video seçkileri ise 20 ve 21 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki eski SineMardin Gösterim salonunda gerçekleşecek.

SineMardin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor ve Mardin’in bir film platosu olarak yurtiçi ve yurtdışı tanıtım etkinlikleri yapan Mardin Film Ofisi tarafından gerçekleştiriliyor.