'Picasso 1932. Erotik Yıl' sergisi açıldı

Picasso’nun 'en verimli yılı' aynı sergide... “Picasso 1932. Erotik Yıl” sergisi Paris’te ziyarete açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1932 yılı boyunca ürettiği eserlerinden oluşan, 'Picasso 1932. Erotik Yıl' sergisi Fransa'nın başkenti Paris'te açıldı. İspanyol ressamın ürettiği 300’e yakın eserle kariyerinin en verimli dönemini yaşadığı o yıl, tablolarının ilham kaynağı ve en önemli modeli sevgilisi Marie-Therese Walter’dı. Serginin önceki gün Paris Picasso Ulusal Müzesi'nde yapılan galasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte Macron ve Picasso'nun 82 yaşındaki kızı Maya Widmaier-Picasso katıldı.

Serginin küratörü Virginie Perdrisot, Picasso’nun özellikle de Marie-Therese figürüyle çizimlerinde bir sürükleyici kavram olarak kullandığı erotizm sayesinde, tablolarını yeniden oluşturduğu, erotizm duygusu ve seksüel enerji yansıtılmış imgelerinin dışavurumsal ve güçlü çizimler üretebildiği görüşünde.

'PİCASSO MARİE-THERESE FİGÜRÜYLE İTİCİ BİR GÜCE ULAŞTI'

Perdrisot'un Reuters'e verdiği demeçte, "1932 Picasso için verimli bir yıl olarak tarihe geçti. Çünkü Picasso Marie-Therese figürüyle birlikte resminde itici bir güce olmuş oldu. Sürükleyici bir kavram olarak kullandığı erotizm sayesinde de tablolarını yeniden oluşturarak güçlü çizimler üretti" dedi.

Paris Picasso Ulusal Müzesi’nde açılan ve sanatçının tablo, gravür, kara kalem ve heykellerden oluşan 110 eserinin kronolojik sırayla görülebileceği “Picasso 1932. Erotik Yıl” 11 Şubat 2018 tarihine kadar gezilebilecek.