'Yaşar Kemal Sanat Günleri' başladı

Adana Seyhan Belediyesi "Yaşar Kemal Sanat Günleri" düzenliyor. Sanat günleri kapsamında, Zülfü Livaneli de bir söyleşiye katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı’yla bir araya geldi ve derdi insanı anlatmak olan Yaşar Kemal’i sevenleriyle, özellikle de gençlerle buluşturmak için 6 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Yaşar Kemal Sanat Günleri”ni başlattı.

“Söz insanın kendisidir. İsterdim ki benim de yaptığım edebiyat bir sevinç, insanlığa bir aydınlık türküsü olsun. En acıda, işkencede bile ben insanın yaşama sonsuz bağlılığını, minnettarlığını gördüm. Söz adamı olmamdan mutluluk duydum” sözleriyle edebiyat ve insan ilişkisini ortaya koyan Kemal anısına organize edilen sanat günleri kapsamında “Yaşar Kemal’in Doğası” temalı bir resim sergisi de düzenleniyor.

Yarışma ortamı yaratmayacak şekilde düzenlenen bu sergi gençleri çevrelerine, doğaya yeniden bakmaya davet ediyor. 9 Kasım’a dek sürecek “Yaşar Kemal Sanat Günleri”, Zülfü Livaneli’nin de katılacağı bir söyleşi ile son bulacak.