Tanıtım filmini görünce gösterimi terk ettiler

Ankara'da açık havada sinema gösterimi yapılan "CerModern"de Ceyda Torun'un "Kedi" filmi öncesi Yunus Emre Enstitüsü'nün tanıtım videosunun iki kez gösterildi. Duruma tepki gösteren bazı katılımcılar gösterimi terk etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sanatseverlerin Ankara'da uğrak mekânı olan "CerModern"de, 8 Eylül saat 20.00'de Ceyda Torun'un "Kedi" belgeselinin gösterimi yapıldı. Yaklaşık 300 kişinin bilet satın alarak izlediği film öncesi ekranda Yunus Emre Enstitüsü'nün tanıtım filmi gösterildi.

Türkçe öğrenen yabancıların konuşmalarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı tanıtım filmi 15 dakika sürdü. Aynı videonun başa sarılarak tekrar gösterilmesi sonrası filmi izlemeye gelen katılımcılar ıslık ve alkış ile videoyu protesto etti.

30 KİŞİ GÖSTERİMİ TERK ETTİ

Yunus Emre Enstitüsü'nün filminin gösterildiği sırada ön sıradaki bir katılımcı "Ben bu enstitünün tanıtım filminin gösterildiği bir etkinliğe para vererek katılmak istemiyorum" dedi. Katılımcının sözlerinin ardından yaklaşık 30 kişi bilet için ödedikleri paranın iade edilmesini talep etti. Cermodern yetkilerinin ücreti iade etmesiyle gösterim alanını terk eden katılımcılar yaşananlara tepki gösterdi.

ENSTİTÜ'NÜN KATKILARIYLA GÖSTERİLİYOR

Yunus Emre Enstitüsü'nün etkinlik sayfasında bu yıl CerModern'de düzenlenecek ve 11 bin kişiye ulaşması hedeflenen açık hava sinema gösterimlerine destek verildiği yazıyor. CerModern'in sinema filmleri ile ilgili duyurularında ise Yunus Emre Enstitüsü'nün katkılarıyla gösterimlerin yapıldığına dair bir açıklama yok. Enstitü'nün tanıtım filminin ardından gösterimi terk eden izleyiciler, CerModern yetkililerinin gösterime katkı sunanları açıklamamasına tepki gösterdi. (DUVAR)