Muzaffer İzgü 'ölüm'ü seçmedi!

Muzaffer İzgü'nün doktoru Mehmet Sonbahar Gazete Duvar'a konuştu. Sonbahar, Yeni Asır gazetesinin "Ölümü Seçti" başlık haberine "Gazetecilerin bunu yazmasındaki amaç ne olabilir? Gerçekten anlamakta zorlanıyorum" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muzafffer İzgü’nün doktoru Yeni Asır Gazetesinin "Ölümü Seçti" başlıklı haberine tepki gösterdi. İzgü'nün doktoru konuyla ilgili, "Son günlerini nasıl geçireceğine herkes kendisi karar verir. Saygı duymak gerekir" dedi.

'SAYGI DUYMAK GEREKİR'

Muzaffer İzgü’nün hastalığı tespit edilince onkologların haftada bir kemoterapi önerdiğini belirten Dr. Mehmet Sonbahar Gazete Duvar'a şunları söyledi:

"Hastalığı tabii ki ağır, akciğerlerine de yayılmıştı ama kemoterapi sadece biraz zaman kazandırırdı. Çünkü, kemoterapi de normal hücreleri öldürüp vücudu sarsıyor. Daha sonra hasta o kötü dönemi atlatıp tekrar toparladığı takdirde kemoterapiden yarar görüyor. Bunu yazanlar kemoterapinin sonuçlarını da bilmiyorlar. Hasta kemoterapi nedeniyle zarar görseydi o zaman ne diyecektik? Bu yazılanlar hiç hoş olmadı. Ölümü seçmek çok ağır bir kelime. Gazetecilerin bunu yazmasındaki amaç ne olabilir? Gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Son günlerini nasıl geçireceğine herkes kendisi karar verir. Saygı duymak gerekir"

NE OLMUŞTU?

Bir süredir halsizlik, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi rahatsızlıkları olan yazar Muzaffer İzgü, 2 Ağustos 2017 tarihinde İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. İzgü, yılın ilk aylarında da Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde yatmış, tedavisi olumlu sonuçlanmıştı.

(DUVAR)