Civan Haco: Kürtler yüzde yüz haklarına kavuşacak

Erbil'de açıklamalarda bulunan Civan Haco, “Tüm halklar gibi Kürtler de yüzde yüz haklarına kavuşacaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Civan Haco, Erbil’de Rojava Kürtleri’nin kaldığı kampı ziyaret etti. Civan Haco, buradaki Rojavalılara, “En yakın zamanda topraklarınıza, evinize, yurdunuza dönebilmenizi umuyorum. Kürtlerin birlik ve kardeşlik içinde yaşamasını diliyorum. Ben de sizden biriyim” dedi.

Rudaw'a konuşan Haco, Kürt partilerinin Rojava’da daha diplomatik olması gerektiğini belirtirken "Sorunlarıo savaşla değil, diyalogla çözülmesi gerekiyor dedi.

Ciwan Haco insanların yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen güçlü olması gerektiğini ifade ederek, “Tüm halklar gibi Kürtler de yüzde yüz haklarına kavuşacaktır” dedi.

'CİVAN HACO OLDUĞUMU HİSSETTİM'

İnsanın kendi ülkesi dışında hiçbir yerde rahat etmediğini dile getiren Haco, “Kuzey Kürdistan’da ilk konserimi verdiğimde Ciwan Haco olduğumu hissettim” diye konuştu.

Batman’daki konserinde tarih yazıldığını dile getiren ünlü sanatçı, aynı ortamı bir daha bulamayacağını ifade etti.

Ciwan Haco, peşmergeyi konu alan 2 klip çektiğini belirterek, çalışmalarında geçmişe oranla daha iyi koşullarda olduklarını da söyledi.

'HÜLYA AVŞAR'A AŞIK OLMADIM'

“Hülya Avşar'a aşık oldunuz mu?” soruna ise Haco şu yanıtı verdi: “Hülya Avşar'a aşık olmadım. Çok iyi işler yapan iyi bir arkadaş, iyi bir dosttur. Onu seviyorum, çok saygın bir dosttur. Birlikte düet yaptık ve klip çektik. Bize ulaşan bilgilere göre klip çok ses getirdi. 35 milyon gibi rekor bir sayıda izlenip dinlenilmiş. Bu nedenle yaptığımız işten ben de çok memnun kaldım."