Dali'nin mezarı açıldı: Bıyığı duruyor!

İspanyol ressam Salvador Dali'nin mezarı, Maria Pilar Abel'in babalık davası nedeniyle açıldı. DNA alma sürecine katılan bir uzman, ressamın meşhur bıyıklarının hâlâ durduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü sürrealist ressam Salvador Dali'nin mezarı, ölümünden 28 yıl sonra babalık davası kapsamında açıldı. Mezarı açan uzmanlardan biri, İspanyol ressamın meşhur bıyıklarının olduğu gibi durduğunu söyledi.

Dali’nin Katalonya’nın Figueres kentinde, kendisinin tasarladığı Dali Müzesi'nde bulunan mezarı, falcılık yapan Maria Pilar Abel tarafından açılan babalık davası nedeniyle dün gece saatlerinde açıldı. DNA testinde kullanılmak üzere saç, tırnak ve kemik örnekleri alındıktan sonra cesedi yeniden mezara konuldu.

'BIYIĞI HÂLÂ SAAT 10'U 10 GEÇEYİ GÖSTERİYOR'

Dali'nin 1989'da gömülmesi sırasında görev yapan ve mezarın açılmasına da yardımcı olan mumyalama uzmano Narcís Bardalet, ressamın bıyıklarının olduğu gibi korunduğunu söyledi.

The Guardian gazetesine konuşan Bardalet, "Bıyığı hâlâ yerli yerinde, tam da sevdiği gibi saat 10'u 10 geçe yönünü gösteriyor. Bu bir mucize" dedi.

Babalık testi sonuçlarının iki hafta içinde açıklanması bekleniyor. Bir sonraki duruşmanın tarihi ise 18 Eylül. Abel, 2015’te Dali’nin çocuğu olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurmuş ve miras hakkı talep etmişti. Vakıf yetkilileri, davaya oldukça şüpheli yaklaşıyor. (Dış Haberler)

Etiketler ispanya mezar dali