Alevi Kitap Fuarı başladı

Şahkulu Dergahı’nda yapılan 2. Alevi Kitap Fuarı başladı. Fuara, 66 yazar katılacak.

Google Haberlere Abone ol

PİRHA – Geçen yıl Şahkulu Dergâhı’nda ilki yapılan Alevi Kitap Fuarı’nın ikincisi bugün birçok sivil toplum örgütünün, Alevi yazarların, Alevi kanat önderlerinin, Alevi kurum ve kuruluşun katılımı ile başladı.

Göztepe’deki Şahkulu Dergahı’nda gerçekleşen ve 4 gün sürecek olan ve yoğun katılımın olduğu “2. Alevi Kitap Fuarı”na 57 yayınevi katılıyor. Öte yandan 60’a yakın akademisyen ve yazar da bu süre içerisinde okurlarıyla buluşacak.

Şahkulu Dergahı’nda başlayan fuar öncesinde ‘Şahkulu Alevi Bilgi Merkezi’nin’ açılışı yapıldı. Ardından fuar açılışı gerçekleştirildi. Şahkulu Vakıf Başkanı Mehmet Çamur, Araştırmacı Yazar Necdet Saraç ve Şahkulu Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Taştekin 2'ncisi yapılan Alevi Kitap Fuarı’na ilişkin  konuştu.

'BİZİ BİZDEN ÖĞRENSİNLER'

Pirha'nın haberine göre, Şahkulu Vakfı Başkanı Mehmet Çamur, “Alevi Kitap Fuarı’ndaki amacımız Alevilikle ile ilgili yazılmış kitapları okurlarla ve farklı inançtaki kişilerle buluşturup tanıştırmaktır. Ve bizi bizden öğrensinler bilsinler başkalarından değil. Hangi görüş ve düşünceden olursak olalım bu kitapları alıp incelememiz gerekiyor. Bu kitap fuarının bir diğer amacı da Aleviliği yazılı ve görsel olarak gelecek kuşaklara aktarmak aynı zamanda da inanç ve kültürümüzün devamlığını sağlayıp hafızalarda diri tutmaktır” dedi.

'FUAR GEÇEN YILA ORANLA DAHA DA BÜYÜDÜ'

Alevi Kitap Fuarı’nın amacının Alevi Bektaşi inancı doğrultusun yazılan tüm yazılı, görsel, kitap ve belgelerin bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Necdet Saraç ise, “Alevilik ile ilgili yazılı ve görsel belgeler yeteri kadar yok. Bu yüzden 57 yayınevinin kitaplarını bir araya topladık” dedi. Saraç, geçen yıla göre bu yıl daha fazla araştırmacı, gazeteci ve yazarın Alevi kitap Fuarı’na katıldığını da ifade etti.

Saraç, Alevi Kitap Fuarı’ında toplam 38 söyleyişinin yapılacağını ve yaklaşık 60 yakın araştırmacı, yazar ve şair stantlara gelerek kitaplarını imzalayacaklarını ifade ederek, “bu fuarla, Aleviler sadece sorunlarıyla gündeme gelmediklerini, iyi şeylerin de gündemlerinde olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz” dedi.

'ALEVİ KİTAP FUARI İLE İNANÇ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ'

Son olarak konuşan Şahkulu Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Taştekin ise, “Alevi Kitap Fuarı’na büyük ilgi var. Alevi toplumunun artık kurumlaşması gerek. Köylerde inanç ve kültürümüzü yaşayabiliyorduk. Ancak kentlerde inanç ve kültürümüzü yaşayamıyoruz ve asimile oluyoruz” dedi. Taştekin, Alevi Kitap Fuarını, Alevi inancını ve kültürünü geleceğe taşımak ve yok olmasını engellemek için gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.