Metin ve imgenin çok yönlü ilişkisi sorgulanıyor

Metin ve imge ilişkisi Pera Müzesi'nde. Cumaları 18.00 - 22.00 arası ücretsiz ziyaret edilebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgulayan "Çiftdüşün: Çiftgörü" sergisi Pera Müzesi'nde ziyaretçilere kapısını açtı.

Sergi, 1970 ve 1980’lerde etkin rol oynayan Moskova kavramsalcılarıyla başlıyor, George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı "Savaş barıştır", "Kölelik özgürlüktür" ya da "Sevgi nefrettir" gibi söylemlere, "Çiftdüşün" kavramına bir göndermeyle isim buluyor. Küratörlüğünü, çağdaş sanat alanında tanınmış bir küratör ve yazar olan Alistair Hicks'in üstlendiği sergi, 06 Ağustos 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

ser1

Sergide yer alan tüm sanatçılar ise şöyle: Yuri Albert, Nikita Alexeev, Kader Attia, Sarnath Banerjee, Erik Bulatov, Hera Büyüktaşçıyan, Olga Chernysheva, Aslı Çavuşoğlu, Marilá Dardot, Marcel Dzama, Tracey Emin, Merike Estna, Claire Fontaine, Sandra Gamarra, Duan Jianyu, Ali Kazma, William Kentridge, Waqas Khan, Anselm Kiefer, Galim Madanov and Zauresh Terekbay, Marko Mäetamm, Mónica de Miranda, Ciprian Mureşan, Arkadiy Nasonov, Bruce Nauman, Pavel Pepperstein, Raymond Pettibon, RAQS Media Collective, Thomas Ruff, Nedko Solakov, Erdem Taşdelen, Gavin Turk, Keith Tyson, Yangjiang Group.