Grunge'ın tek temsilcisi kaldı: Eddie Vedder, son Jedi

Soundgarden'ın vokalisti Chris Cornell'in intiharından sonra gözler istemez istemez 'yaşayan son grunge ikonu' Eddie Vedder'a çevrildi. Sosyal medya, her ne kadar sağlıklı olsa da, Pearl Jam'in solistinin 'korunup kollanması gerektiğinde' hemfikir...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Soundgarden grubunun vokalisti Chris Cornell'in müzik dünyasını yasa boğan intiharı, grunge müzik akımı açısından 'kederli' bir duruma yol açtı. Sosyal medya, 'geriye sadece Pearl Jam'in vokalisti Eddie Vedder'ın kalmış olduğu' gerçeğiyle yüzleşiyor... Amerikalı grunge müzik severler Twitter'da, "Eddie Vedder artık ulusal hazine, onu sarıp sarmalayın" gibi mesajlar atıyor.

WOOD, COBAIN, STALEY, STARR, WEILAND, CORNELL...

Zira, 1990'larda ABD'nin Seattle kentinde filizlenip tüm dünyayı kasıp kavuran grunge akımının ikonları intiharla anılıyor. Grunge'ın 'atası' sayılan Mother Love Bone grubunun solisti Andrew Wood, 1990'da aşırı dozdan ölmüştü. Nirvana'nın efsanevi 'beyni' Kurt Cobain, grubun zirvede olduğu 1994'te intihar etti. Alice in Chains'in benzersiz bir sese sahip vokalisti Layne Staley ile basçısı Mike Starr, 2002 ve 2015'te uyuşturucu nedeniyle öldü. Stone Temple Pilots'ın vokali Scott Weiland da 2015'te, tur otobüsünde aşırı doz sonrası ölü bulundu.

'SADECE EDDIE VEDDER KALDI'

Son olarak da, Soundgarden'ın bir Barbie bebeğin yakıldığı efsanevi Black Hole Sun klibiyle akıllara kazınan, Audioslave ve solo yılların ardından eski grubuyla 'barışan' Chris Cornell, 52 yaşında ve neredeyse 'mazbut' bir aile babası kimliğine büründüğü bir dönemde intihar etti. Bu haberin ardından, gayet sağlıklı olmasına ve eroin kullanmadığının bilinmesine rağmen, gözler ister istemez Pearl Jam'in ikonik vokalisti Eddie Vedder'a çevrildi...

İşte Eddie Vedder hakkında şaka yollu atılan bazı tweetler:

"Beraber büyüdüğüm sesler: Andy Wood, Layne Staley, Chris Cornell, Kurt Cobain... Sadece Eddie Vedder kaldı. Bunu idrak etmek zaman alacak."


"Eddie Vedder şu an bir Ulusal Hazine. Her ne pahasına olursa olsun onu korumalıyız! #eddievedder #chriscornell #grunge"


"#KurtCobain, #LayneStaley ve şimdi #ChrisCornell :/ Grunge'ın efsaneleri, huzur içinde yatın. Lütfen birisi #EddieVedder'ı baloncuklu naylona sarsın. Lütfen.


"Birisi lütfen Eddie Vedder'ı tam kapasiteli sağlık ekipleriyle bir sığınağa koysun."


"Eddie Vedder, son Jedi."