Ankara'da yepyeni bir kültür sanat festivali: Alternatif Karşılaşmalar

Kültür ve sanat ürünleri bir araya geliyor. Festival, 13-18 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ana akım olmayan kültür, sanat ve düşünce ürünlerinin bir araya getirildiği ve bu ürünlerin yaratıcılarının kolektif emeğiyle festivale dönüşen bir bağımsız etkinlikler serisi olan Alternatif Karşılaşmalar, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi’nin öncülüğünde gerçekleşiyor.

Kente ve hikayelere başka bir yerden bakma çağrısı ile ziyaretçiler 13-18 mayıs tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne çağrılıyor. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nden doğan Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi (GEN-DER), güncel konu ve sorunların toplumsal cinsiyet bakış açısıyla ele alınacağı “Alternatif Karşılaşmalar Festivali”ni 13 mayıs akşamı açılış kokteyli, basın buluşması ve film gösterimiyle başlatıyor.

FESTİVALDE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ODAKLANILIYOR

Alternatif Karşılaşmalar’da altı gün boyunca Ankaralılar tiyatro, akademi, felsefe, politika, medya, sinema, plastik ve görsel sanatlar, performans ve müzik gibi birçok farklı disiplinden kişi ve gruplarla buluşacak. Sahne ve perdenin yanı sıra, fuaye ve salonlar da atölyeleri, forumları ve tartışma gruplarını ağırlayacak. Film gösterimleri, tiyatro oyunları ve konserlerle güçlenecek festival, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iktidarların çelişkisine odaklanıyor.

Ankara’nın bu yeni festivali, toplumsal cinsiyet bakış açısından kolektif, alternatif yeni örgütlenme ve üretim kanalları yaratmayı hedefliyor.

Festivale dair ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.