Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tanıtıldı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin basın toplantısı yapıldı. Festival, 20 Mayıs'ta.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali" 20’nci yılında 20 ilde yapacağı film gösterimi ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

BirGün'ün haberine göre, 1998 yılından bu yana kadın sinema emekçilerine dikkat çeken festivalin tanıtımı Ankara’da yapıldı. 20-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalin bu yıl 'Kuzey Kıbrıs’ta da gösterimler yapacağı' duyuruldu.

Uçan Süpürge adına konuşan Özge Aybars Mumcu, “Uçan Süpürge, kadın sivil toplum kuruluşları arasında iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırarak bu kuruluşların güçlenmesine katkıda bulunmayı, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yaygınlaştırmak ve bu yönde duyarlılık yaratmayı, Türkiye’de sivil toplum ve demokrasinin gelişimi için çalışmayı amaçlamaktadır” dedi.

'BİRLİKTE FESTİVAL YAPIYORUZ'

Festivalde diğer kadın kuruluşları ve üniversitelerle ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Mumcu, bu yılki konsept fikrinin de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle birlikte belirlendiğini ve sloganlarının “Birlikte Festival Yapıyoruz” olarak seçildiğini dile getirdi.

'Festivalde diğer kadın kuruluşlarıyla da ortak çalışıldığını' belirten Mumcu, bu yıl ödül alan isimleri de şöyle açıkladı: Onur Ödülü oyuncu Perran Kutman'a, Tema Ödülü Aslı Erdoğan'a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü belgesel yönetmeni ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali Kurucusu Emel Çelebi'ye, Genç Cadı Ödülü ise Ecem Uzun'a festivalin kapanış töreninde takdim edilecek.

20-23 Mayıs'ta düzenlenecek festivalinde bu yıl Portekiz, Hırvatistan, Makedonya, İspanya, Slovakya, Brezilya, Fransa ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkeden filmler yarışacak. Festivalin jürisini oluşturan Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’ndan (FIPRESCI),  Bartosz Zurawiecki, Renata Habets ve Sevin Okyay tarafından değerlendirilecek filmlerden biri, 23 Mayıs akşamı Ankara Devlet Opera ve Bale sahnesinde gerçekleştirilecek kapanış töreninde ödül alacak.