Ankara'da caz rüzgarı esecek!

21'inci Uluslararası Ankara Caz Festivali dinleyicilerle buluşuyor. Festival 15 gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankaralı sanatseverler Uluslararası Ankara Caz Festivalinde bir araya geliyor. 21'incisi düzenlenecek festivalde Grammy'li sanatçılardan, genç elektronik müzik sanatçılarına kadar geniş bir yelpazede önemli sanatçılar ağırlanacak. 8 Mayıs tarihinde başlayacak bir dizi etkinlik 26 Mayıs'a dek sürecek.

Festival kapsamında her yaştan dinleyiciye ve sanatseverlere yönelik konserler, atölyeler, sergiler ile kapsamlı bir içerik hazırlandı. 8 Mayıs tarihinde ABD Büyükelçiliği'nde yapılacak açılışta Ege Dai DJ Set sonrasında 100. doğum gününde Ella Fitzgerald şarkıları- Ece Göksu Band dinletisi yer alacak.

FESTİVAL ANKARALI DİNLEYİCİLERLE BÜYÜDÜ

Festivalin Ankaralı sanatseverlerle buluşmasında öncü isimler arasında yer alan Ankara Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar festivalin Ankaralı dinleyicilerle birlikte büyüdüğünü söyledi. Oktar “İlk senelerde 20-30 kişi gelirken şimdi büyük konserler düzenliyoruz. Genç dinamik bir seyircimiz var. 21. senesinde daha yenilikçi daha 21. yüzyıla yakışan isimleri davet ettik” dedi.

FESTİVALİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS

Festival kapsamında caz müziğini geniş kitlelere tanıtmak amaçlanıyor. Ücretsiz açık konserlerin yanı sıra elde edilecek konserlerin gelirleri burs fonuna aktarılacak. Burs fonunda elde edilen gelir ile Master seviyesindeki öğrencilere yurt dışında eğitimlerine devam etmeleri için destek sağlanıyor.

Festivallerin hayata geçirilen projelerin seyirciyle buluşması açısından çok önemli olduğunu belirten Oktar, “Ankaracazfestivali.com ve sosyal medyadan paylaşıp destek verenlere teşekkür ederiz. Konserlere gelin bunlar sizler için” çağrısında bulundu.

Festival kapsamında yapılacak konserlerin ayrıntılı programına internet adresinden ulaşılabilir.