93'lük ressamdan sergi!

Ressam Zeynep Güzin Aksu eserleriyle resim sergisinde... Sergi İzmir Foça'da...

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- 93 yaşındaki Zeynep Güzin Aksu’nun çalışmalarının yer aldığı resim sergisi Foça, Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Zeynep Atik Miniscalco’nun da eserlerinin yer aldığı sergi 2-8 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

1924 yılında İzmir’de doğan Zeynep Güzin Aksu resimle ilk tanışmasının 2003 yılında, Ayşe İnceoğlu’nun açtığı yağlı boya kursuna katılmakla birlikte gerçekleştiğini söylüyor. 41 yıl hekim olarak çalışan 93 yaşındaki Güzin resimlerini kendi çektiği fotoğraflardan yapıyor.

Sanata ilgisinin her zaman olduğunu ancak hekimken buna vaktinin olmadığını söyleyen Aksu, "Cumhuriyetle yaşıtım ben. 3 ay küçüğüm cumhuriyetten. Resimle uğraşanlara her zaman hayranlıkla bakardım. Günün birinde ben de yapar mıyım diye.. 1989 yılında emekli olunca ilk işim kumaş desenleme kursuna katılmak oldu. Bir gün vitrinde cam mozaikten yapılmış bir ‘’tavus kuşu’’ gördüm ve öylece kalakaldım karşısında. Sonra 4 yıl orada cam mozaik çalıştım."

'HEPSİ ANILARIM!'

Resimle ilk tanışmasının 2003 yılında Ayşe İnceoğlu’nun yağlıboya resim kursuna katılmakla birlikte olduğunu belirten Aksu, "Çok istememe rağmen hiç resim yapabileceğimi düşünmemiştim. 4 yıl boyunca yağlı boya çalıştım. Suluboya güzeldir ama çok zordur diyorlardı. Merak ettim bu zorluk nasıl bir şey diye ve bu kez Resim Heykel Müzesi’nin açtığı suluboya kursuna katıldım. Bana her zaman zoru seçtiğimi söylüyorlar.

Ben hayatım boyunca çok seyahat ettim. Kendi çektiğim fotoğraflardan yapıyorum resimlerimi. Resim yaparken dünyanın karmaşasından, haksızlıklardan, şiddetten soyutlanıyor ve mutlu oluyorsunuz. Başka bir şey düşünmüyorsunuz. Resimlerimin hiç birini satmıyorum, satamıyorum. Çünkü onlar benim çocuklarım gibi. Onların hepsi aynı zamanda benim anılarım"diyor ve ekliyor "İnsanın bir şeye başlaması için yaşama sevincinin olması gerekir. Hayatım boyunca yaşlılıkla hiç sorunum olmadı. O zaman hiçbir değişiklik hissetmiyorsunuz. Kendinizi hep aynı görüyorsunuz. Bugün bana dil öğren deseler, seve seve onu da yaparım. Öğrenmenin yaşı yoktur." (DUVAR)