Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul'dan saygı duruşu çağrısı

Cumbul, ölen işçiler için saygı duruşu yapılmasını önerdi: "1 Mayıs'ta saygı duruşuna ne dersiniz?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncular Sendikası, resmi tatil olan 1 Mayıs'ta setler, sahneler ve stüdyoların tatil edilmesini istedi. Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul da, 1 Mayıs'ta, başta set işçisi Selin Erdem olmak iş cinayetinde yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşu yapılması çağrısında bulundu.

Oyuncuklar Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs setlerin, sahnelerin ve stüdyoların tatil edilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 27.04.2009 tarihinde resmi tatil ilan edilmiştir. Oyuncuklar Sendikası olarak 1 Mayıs’ı hep birlikte dayanışma içinde, keyifle kutlayabilmek için setleri, sahneleri ve stüdyoları tatil etmenizi istiyoruz” denildi.

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul, Twitter hesabından, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçiler için, 1 Mayıs'ta saygı duruşu yapılmasını önerdi. Cumbul, "1 Mayıs 2012’de sette meydana gelen iş cinayetinde set işçisi Selin Erdem, hayatını kaybetmişti. O ve hayatını çalışırken kaybeden ve kaza denilip geçilen işçiler için 1 Mayıs 2017 günü saygı duruşuna ne dersiniz?” şeklinde paylaşım yaptı.

SELİN ERDEM KİMDİR?

Arka Sıradakiler dizinin setinde çalışan Selin Erdem, 1 Mayıs 2012'de yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

Arka Sıradakiler setinde, yasal olarak bulunması gereken dinlenme ve mola yerleri tahsis edilmemişti. Set çalışanları kapı önündeki kaldırımda ve set girişinde mola veriyordu. 1 Mayıs 2012 günü sete yemek getiren araç kontrolden çıkarak, mola veren Selin Erdem'e çarptı. 27 yaşındaki Erdem, hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)