Edinburgh'da hayvan heykeli sayısı kadın heykelinden çok!

İskoçya'da hayvan heykeli sayısı, kadın heykelini geçti. Kampanya başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da kadın heykellerinin sayısının hayvan heykellerinden daha az olduğu yapılan araştırmayla ortaya kondu. İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, daha fazla kadın heykeli dikilmesi için başlatılan kampanyaya desteğini açıkladı.

T24'ün haberine göre, Edinburgh'da yalnızca iki kadın heykeli bulunuyor. Bunlardan biri Kraliçe Victoria, diğeri ise Helen Crummy'ye ait.

OYLAMA İLE SEÇİLEN KADINLARIN HEYKELLERİ DİKİLECEK

Başlatılan kampanya kapsamında İskoçlardan 'heykelinin dikilmesini istedikleri kadınların isimlerini göndermeleri' talep edildi. Seçilen kadınların heykelleri kitle fonlama yöntemiyle finanse edilecek.

Önerilen isimler arasında Birinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'daki cephelerde hemşirelik yapan ve İskoç Kadın Hastanesi'nin kurucusu Dr. Elsie Inglis, Britanya'nın ilk doğum kontrol kliniğini açan Marie Stopes, yazarlar Muriel Sparks ve JK Rowling ile İskoçya'nın en fazla madalyaya sahip kadın Olimpiyat atleti Katherine Grainger bulunuyor.

Kampanyayla ilgili konuşan başbakan Nicola Sturgeon, "Edinburgh'un ünlü kadınları, ünlü erkekleri kadar heykele sahip olmalı" diye konuştu.