J.K Rowling edebiyatçılara tavsiyeler verdi

Harry Potter serisinin yazarı J.K Rowling tavsiyelerde bulundu: "Asla pes etmeyin!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'da bir kullanıcının "Hey sen! Kafanda birçok fikir var fakat sen 'kimse bunu okumaz, izlemez, dinlemez' diye düşünüyorsun. Sen yine de yap!" paylaşımının ardından, Harry Potter serisinin yazarı J. Rowling "90'larda bunu duymaya çok ihtiyacım vardı..." dedi.

Independent'ın haberine göre, Rowling daha sonra genç sanatçıları motive ederek "Ortaya bir eser çıkardığınızda, eseriniz kendine bir okur kitlesi yaratamasa dahi, size birçok şey öğretecektir. Okur kitlesi yaratmamış olması eserinizin kötü olduğu anlamına gelmez, yaratıcı bir çalışmayı bitirmek için gerekli disiplini yerine getirmeniz kendinizle gurur duymanızı sağlayacaktır" yazısını takipçileriyle paylaştı.

ROWLING 12 KEZ REDDEDİLMİŞTİ

"Harry Potter ve Felsefe Taşı" adlı kitabı 12 defa yayınevlerince reddedilmiş ve şu an dünyanın en iyi yazarlarından biri olan Rowling genç yazarlara 'reddedilmenin korkusuyla vazgeçmemelerini' tavsiye etti. 'Eserin hedef kitleyi etkilemesinin zaman alabileceğini' belirten Rowling, 'belki de üçüncü, dördüncü, beşinci denemenize başarıya ulaşacaksınız. Ama şunu unutmayın ki, sizi bu noktaya taşıyacak olan önceki çalışmalarınızı bitirmeniz olacaktır' ifadesini kullandı.