Geçmişten bugüne çöküş: DAS Art Project.'ten 'Dekadans'

DAS Art Project.'in çöküş kavramını ele aldığı ikinci sergisi 'Dekadans' Pera Palas'ta. Sergi 15 - 17 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kent belleğinde yer eden mekanlara özgü çağdaş sanat sergileri düzenleyen bağımsız sanat inisiyatifi DAS Art Project.'in ikinci sergisi 'Dekadans' Pera Palas'ta gerçekleşecek. Mekanın balo salonu ve odalarına yayılan sergi 15 - 17 Mart tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

Farklı disiplinlerde üretim yapan sanatçıları bir araya getiren serginin teması ise bir toplumun, halkın veya yönetimin değer ve mekanizmalarındaki bozulmayı ifade eden tam Türkçe'si "düşkünleşmek" olan "Dekadans" terimi.

[Başlıksız] Eser: Muhittincan
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇÖKÜŞ

DAS Art Project., Pera Palas'ın yazarlardan first-ladylere, casuslardan bürokratlara kült konuklarından yola çıkarak hazırladığı kürasyonda, konuk listesindeki isimleri, Pera Palas'ın kendi hikayesiyle birlikte günümüz çöküşüne paralellikler taşıyacak şekilde eledi. Sergi sanatçıları Ozan Atalan, Burak Ayazoğlu, Ünal Bostancı, Aycesu Duran, Beril Gülcan, Onur Karaoğlu, Hakan Kırdar, Muhittincan, Öner Taylan Öztürk, Koral Sagular, Sena bu referanslardan yola çıkarak yeni üretimler gerçekleştirdiler. Performans, video, heykel, yerleştirme, yağlı boya ve fotoğraf gibi farklı disiplinlerde çalışan sanatçılar Knut Hamsun, Ernest Hemingway, Agatha Christie, Alfred Hitchcock, Pierre Loti, Mata Hari, Misbah Muhayyeş, Zsa Zsa Gabor gibi kült isimlerden yola çıkarak günümüz dekadansını inceleyecekler. (HABER MERKEZİ)