Oscar'da 'en iyi film' zarfları nasıl karıştı?

ABD, Oscar ödül törenlerine damga vuran 'yanlış zarf fiyaskosunu' konuşuyor... Peki 'En İyi Film' ödülü nasıl karıştı, neden ödül yanlışlıkla La La Land'e verildi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 89'uncu Oscar Ödül Töreni'ne, 'En İyi Film Ödülü'nün yanlış açıklanması damga vurdu. Geleneksel olarak törenin en önemli anı sayılan 'En İyi Film Ödülü', zarfların karışması sonucu önce La La Land'e verildi; hata anlaşılınca sunucular Warren Beatty ve Faye Dunaway ödülü aslında Moonlight filminin aldığını açıklamak zorunda kaldı. Peki zarflar nasıl karıştı, tam olarak ne yaşandı?


Oscar tarihinin 'en utanç verici anı' diye nitelenen olaylar zinciri, sunucular Faye Dunaway ile Warren Beatty'nin gecenin zirve noktası sayılan 'En İyi Film Ödülü'nü açıklamak üzere sahneye çıkmasıyla başladı. Ancak ellerindeki zarf, La La Land'in oyuncusu Emma Stone'un aldığı 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aitti. Fakat ikilinin bundan haberi yoktu.

faye


Beatty kazanan filmi okumaya başladı. Bu sırada bir karmaşa olduğunu sezmiş gibiydi; içinde başka bir şey olup olmadığını anlamak için zarfa bakıyordu. Beatty, kendinden pek emin görünmeyerek, zarfı Dunaway'e verdi. Bir tuhaflık olduğunun farkına varmayan Dunaway, kağıttaki filmin adını, yani La La Land'i 'En İyi Film' olarak anons etti.


La La Land'in ekibi sevinç içinde sahne çıktı; prodüktörlerden Mark Platt konuşma yapmaya başladı. Bu sırada tören yetkililerinden bazıları da kulaklıklarıyla sahneye çıkıp durumu açıkladı.

oscar 1

oscar 7


Bu arada Beatty'ye doğru zarf verilmişti. Beatty, "Size ne olduğunu açıklamak istiyorum. Zarfı açtım ve üzerinde 'Emma Stone, La La Land' yazıyordu. Sizlere ve Faye'ye uzun uzun bakmamın nedeni bu" dedi. La La Land'in prodüktörlerinden Jordan Horowitz, elini kaldırarak film ekibine 'daha fazla sevinmemeleri gerektiğini' işaret etti.  Kazanan filmin Moonlight olduğunu resmen açıklamak da, La La Land'in prodüktörü Horowitz'e düştü; mikrofondan da seyircilere "Bu bir şaka değil. En iyi filmi Moonlight aldı" dedi.

horo

oscar 2


Bu kez Moonlight ekibi sahneye gelirken, Horowitz de elindeki ödülü bu filmin yönetmeni Barry Jenkins'e takdim etti.

oscar4

oscar3


Geriye, 'Oscar tarihinin en çok hatırlanacak anlarından biri' kaldı... La La Land'deki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan ve yanlış anons sırasında şaşkınlığını gizleyemeyen Emma Stone'un, "Bu, Oscar tarihinin en çılgın anı değil miydi? Güzel! Tarihe geçecek" dediği belirtiliyor. (Dış Haberler)

emma stone