2017 Oscar'da yanlış anons: En iyi film Moonlight oldu

89. Akademi Ödülleri sahiplerini buluyor. Los Angeles'taki ödül töreni Jimmy Kimmel'ın sunumunda Trump'a göndermeleriyle başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelişmeleri tüm dünya tarafından merakla beklenen Oscar 89’uncu Akademi Ödülleri Hollywood’daki Dolby Theatre’da sahiplerini bulmaya başladı. Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen tören, Jimmy Kimmel'ın Trump'a göndermeleriyle başladı. Töreni sunan Kimmel, "Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz. Ülke artık bölünmüş durumda ve insanları bir araya getirmen gerek, dediler" sözleriyle Trump'ı eleştirdi.

En iyi film önce La La Land'e verildi, zarflarda hata olduğu anlaşılınca ödülün gerçek sahibi belli oldu! Ödül Moonlight filmine gitti.

Yanlış zarfın açılma anı böyle görüntülendi.

En iyi yardımcı kadın oyuncu Oscarı Fences filmiyle Viola Davis'in oldu.

Barry Jenkins Barry Jenkins

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Ay Işığı (Moonlight) filmiyle Mahershala Ali aldı. Böylece Mahershala Ali, Oscar kazanan ilk müslüman oldu.

En iyi belgesel Oscarı'nı 'OJ: Made in America' aldı.

En İyi Kostüm: Fantastic Beasts and Where to Find Them - Fantastik Canavarlar

En İyi Belgesel: O.J: Made in America

En İyi Ses Kurgusu: Arrival - Geliş

En iyi Ses Mikyajı: Hacksaw Ridge - Savaş Vadisi-

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Viola Davis (Fences)

Yabancı Dilde En İyi Film: The Salesman - Satıcı. Filmin yönetmeni Ashgar Farhadi, Trump’ın giriş yasağını protesto ettiği için törene katılmadı.

En İyi Kısa Animasyon: Piper

En İyi Animasyon: Zootopia

En İyi Yapım Tasarımı: La La Land

Viola Davis "Bütün insanların toplandığı bir yer var. Orası da mezarlık. İnsanlar bana nasıl hikayeler anlatmak istiyorsun diye soruyorlar. Ben de büyük hayaller kuran bedenleri oradan çıkarın, aşık olup sevdiklerini kaybeden insanlar… Biz bir hayatı yaşamayı kutlayan tek meslek dalıyız. Bu August Wilson için, mezarından çıktı ve sıradan insanların arasında geçti" diye konuştu.

törenic La la land