Bir ensest mağduru çığlığı: Törpü

Gamze Atay ensest mağduru bir kızın öyküsünü sahneye taşıyor. Oyun, Bitiyatro'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 yıl önce bir hastanede tanık olduğu ensest mağduru bir kız çocuğu ve annesinden yola çıkarak konuyu tiyatro sahnelerine taşıyan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gamze Süner Atay, "Törpü" ile kadın, erkek bu vahşete maruz bırakılmış herkese "Susma! Anlat…" diyor.

'Ensestin, kişinin en temel hakları olan toplumsallaşmayı ve geleceğe umutla bakmayı gasp eden ve ruhu tanımsız bir alana fırlattığını' vurgulayan psikolog-yazar Ayşıl Susuzlu tarafından öyküleştirilen oyunda Gamze Süner Atay, çocukluğunda ensest mağduru olan bir kadının hissettiklerini perdeye aktarıyor.

10 ÇOCUKTAN 1'İ ENSEST MAĞDURU

Oyunda, çocukluğunda yakın bir akrabasının tecavüzüyle başlayan ve çocukluğu boyunca süren ensest sonrasında, bir kadının hiç kimseye ve hatta kendine bile anlatamadığı travması ile sürdürmeye çalıştığı yaşam anlatılıyor.

"Törpü", dünyada ve ülkemizde konuşulmasından çekinilen, aile kavramını temelinden sarsan ve 10 çocuktan 1'inin maruz kaldığı ensest gerçeğinin tiyatro sahnesinde çığlığa dönüştüğü bu oyun 23 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Bitiyatro'da seyircilerle buluşacak.