Sait Faik Ödülü için başvuru başladı

Sait Faik anısına bu yıl 63'üncü öykü yarışması düzenleniyor. Başvurular 8 Mart'a dek devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilmek adına düzenlenen  63. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı.

1964’ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilen yarışmaya katılacak yazarların, başvuru yapacakları hikâye kitabından 10 nüshayı, 8 Mart 2017 Çarşamba günü Saat 17:00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti İletişim Birimi, Darüşşafaka Caddesi No: 14 34457 Maslak, Sarıyer İstanbul adresine elden ya da posta yoluyla ulaştırmaları gerekiyor.

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, 'hikâye kitaplarının 2016 yılında yayımlanmış olması, daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerektiği ve daha önce aynı armağanı kazanmış yazarların yarışmaya katılamayacağı' vurgulandı.

SEÇİCİ KURUL'UN BAŞINDA DOĞAN HIZLAN 

Seçiciler Kurulu Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanacak ve Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal de bu kurulda yer alacak. Kurul, yapacağı değerlendirmenin ardından sonuçları bu yıl Mayıs ayı içinde açıklayacak.

Bugüne kadar Haldun Taner, Orhan Kemal, Necati Cumalı, Adalet Ağaoğlu, Selim İleri, Oya Baydar, Bilge Karasu, Yekta Kopan, Mehmet Zaman Saçlıoğlu gibi yazarların kazandığı Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı'nın, geçen yılki sahibi "Güneş Sepeti" adlı öykü kitabıyla Muzaffer Kale olmuştu.