Bavul'dan Turgut Uyar açıklaması

Turgut Uyar'a ait olmayan dizeleri şaire atfen basan Bavul, Şubat sayısını toplatma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bavul Dergisi, Şubat sayısının kapağında Turgut Uyar'ın portre çizimi ile birlikte, “Herkesin bir gideni vardır, içinden bir türlü uğurlayamadığı…” sözleri ile basıldı. Uyar'a atfen yazılan bu dizlerin şaire ait olmaması nedeniyle, sosyal medyada tepki gördü.

Dergiden yapılan açıklamada, yaşanan "büyük bir hata" olarak değerlendirilirken, "İnternetin bilgi kirliliği tuzağına biz de düştük" denildi. Şubat sayısının kapağı yenilerek tekrar basılacağı belirtilirken, dergiyi satın alan okurların iade edebilecekleri ifade edildi.

Açıklamanın ardından Şubat sayının eski kapağı sosyal medyadan kaldırılırken, yenilenen kapak paylaşıldı. Yenilenen Şubat sayısının ise hafta sonu raflarda olacağı kaydedildi. Bavul Dergisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Şubat sayısı kapağımızda yer alan dizelerde, sıkça eleştirilen internetin bilgi kirliliği tuzağına biz de düştük. Tüm iç sayfalar editöryal süzgeçten geçirilirken kapağın sona bırakılıp kontrol edilmemesi büyük bir hataydı. Bu hata sonrası gerekli görev değişiklikleri yapıldı ancak bunu yeterli görmedik ve piyasadaki 35 bin dergiyi geri çekme kararı aldık.

Geleceğe, çocuklarımıza hatalı bilgiler, yanlış dizeler kalmaması önemlidir ve ortada bir hata varsa bu içtenlikle kabul edilmeli, bedeli neyse ödenmelidir. Okurlarımıza, yazarlarımıza, şairlerimizin aziz hatırasına saygı bunu gerektirir. Bugüne kadar binbir emekle size sokakların gerçek hikâyelerini anlatmaya çalıştık, bu kötü ekonomik şartlarda ayakta kalmak için çabaladık. Ama geleceği doğru bilgilerin miras bırakılması hepsinden daha değerlidir.

Kapağı yenilenen Şubat sayımız yeniden basılıyor. Şubat sayısını almış olup iade etmek isteyen okurlarımız dergimizi karşı ödemeli olarak ofisimize yolladıkları takdirde, yenisi ücretsiz olarak gönderilecektir.

Pek çok değerli yazarın yazdığı Şubat sayımız hafta sonu itibariyle raflarda olacaktır. Tüm okurlarımızdan, emek veren yazarlarımızdan ve usta şairimizin sevenlerinden özür dileriz.” (HABER MERKEZİ)