Orhan Gencebay: Siyasi figür olmadım!

Orhan Gencebay günümüz siyasetine ve sanatına dair açıklamalarda bulundu. Gencebay, "siyasi figür olmam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orhan Gencebay siyasete ilişkin konuştu. Gencebay, 70'li yıllardan beri tüm devlet büyükleriyle arasının iyi olduğunu dile getirdi.

Kral TV ve Kral FM’de Mehmet Akbay’ın sunduğu ‘Mehmet’in Gezegen’i programına konuk oldu, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Gencebay, "Günümüzde  “Biz ne zaman birbirimizi çok sever, sayar, birbirimize inanır, birbirimize sahip çıkarsak hiç kimse hiçbir şey yapamaz. Biz çok büyük güçlü bir ülkeyiz üstesinden geliriz. Dünyanın şu anki gidişinde ve ülkemize olan art niyetli bakışlara dikkat etmeliyiz. Ona göre tedbirimizi almalıyız. 70 yılları yoğun olarak yaşadım. 70’lerde büyük oyunlardan vardı. Bizi hep bölmeye parçalamaya yönelik oyunlardır” dedi.

BU ÜLKE HEPİMİZİN

Siyasete girmesi için pek çok kez teklif gelmesine karşın hep reddeden Gencebay, bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Hiçbir zaman siyasi figür olmadım. Siyaseti gereği gibi yapana saygı duyarım. Ben herkesle dostum. Sanat siyaset yapmaz. Sanat sevgi, saygı, iyilik, doğruluk, güzellik, estetik, adalet ne varsa bunları anlatır.”

Gencebay, “Sanatçı ülkeye yönetenle hep mesafeli mi olmalı?” sorusuna ise “Bu ülke hepimizin. Bu devlet bizim devletimiz. İnsan varsa devlet vardır. Devleti biz kurduk. Bu devleti yine bizim seçeceğimiz kişiler yönetecektir. Ben devletime ve devletimi yönetene de saygı duyarım. Bu halkımızın iradesidir” yanıtını verdi.